Προσλήψεις αναπληρωτών Τετάρτη και Παρασκευή αυτή τη βδομάδα. Ποιοι πάνε για την επόμενη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/09/2014 - 09:21 | Author: Newsroom

Σχετικά με τη διαδικασία προσλήψεων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π), μετά από επί τόπου επαφές που είχαμε σήμερα με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας μπορούμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Στις 10/9/2014 προσελήφθη το 80% των Δασκάλων ΠΕ71 και όσοι Νηπιαγωγοί ΠΕ61 βρέθηκαν στους Πίνακες.

Από το Υπουργείο Παιδείας δηλώθηκαν όλα τα κενά και από τις Επαγγελματικές ειδικότητες βρέθηκαν 208 εκπαιδευτικοί. Παρουσιάζεται έλλειψη στις ειδικότητες ΠΕ18, ΠΕ35 και ΠΕ36.
Όσον αφορά στο Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π εστάλησαν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε) 421 πιστώσεις, εκ των οποίων 245 για πρόσληψη Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε και 176 Συνοδοί Ε.Β.Π για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης.
ΤΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟ Υ.ΠΑΙ.Θ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17/9/2014: Θα προσληφθούν περίπου 200 Νηπιαγωγοί ΠΕ 60.50 και όσοι(39) ΠΕ 08 βρίσκονται στους Πίνακες, ενώ τα κενά δεν θα καλυφθούν λόγω ελλείψεως εκπαιδευτικών προς πρόσληψη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/9/2014: Θα προσληφθούν περίπου 160 Μαθηματικοί ΠΕ03, 45 Πληροφορικής ΠΕ19, 8 Οικιακής Οικονομίας ΠΕ15 και 2 ΠΕ12.04.
Οι Προσωρινοί Πίνακες των Μαθηματικών ΠΕ03 θα ανακοινωθούν ή σήμερα 15/9 ή αύριο 16/9.
Οι Προσωρινοί Πίνακες των Φιλολόγων ΠΕ02, καθώς και οι των ΠΕ04 και ΠΕ16, λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων, περίπου 3.000, πάνε για την επόμενη εβδομάδα αν δεν ανακοινωθούν(λίγες πιθανότητες) την Παρασκευή 19/9.
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π
Εδώ δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα μια σαφής κατάσταση. Σε σημερινή σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας που έγινε στο Υπουργείο, ζητήθηκαν από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής 1.000 πιστώσεις, επιπλέον των 421, για στελέχωση των δομών Ε.Α.Ε και για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης(Συνοδοί Ε.Β.Π). Η πολιτική ηγεσία έδειξε να συμφωνεί με το νούμερο, αλλά εμείς οφείλουμε να κρατάμε μικρό καλάθι μέχρι να δούμε πράξεις.
Τελειώνοντας οφείλουμε να επισημάνουμε δυο πράγματα για την αποκατάσταση της αλήθειας:
ΤΟ ΠΡΩΤΟ: Η Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τούδε και στο εξής αναλαμβάνει, με βάση το νόμο, τις προσλήψεις Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής. Η Διεύθυνση Ε.Α.Ε μόνον για τη φετινή χρονιά, το 2014-15, ανέλαβε προς διευκόλυνση να συνδράμει στην απίστευτα χρονοβόρο διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των υποψηφίων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.
Η δυσλειτουργία που προκάλεσε η μετάβαση αυτή των αρμοδιοτήτων οφείλεται εν πολλοίς στην αβελτηρία των υψηλά ισταμένων του Υπουργείου, οι οποίοι όφειλαν έγκαιρα να συντονίσουν με συναποφάσεις τις διαδικασίες, επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη, μέσω των συνεργασιών, αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων των υπηρεσιών που εποπτεύουν. Και εν πάση περιπτώσει η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών δεν έχει να κάνει με επίδειξη φωνητικών ικανοτήτων ή την επικοινωνία και σε «άλλες γλώσσες» πλην της Ελληνικής.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Αυτό που διαπιστώσαμε και διαπιστώνουμε σε κάθε επίσκεψή μας στο Υπουργείο φέτος, αλλά και πέρσι, είναι πως για αρκετά μεγάλο διάστημα, ιδίως όταν η σχολική χρονιά ξεκινά, οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής δουλεύουν σε συνθήκες που προσομοιάζουν με κινέζικο εργοστάσιο. Δουλεύουν με εξοντωτικούς ρυθμούς χωρίς να υπάρχει γι αυτούς Σάββατο ή Κυριακή. Και φυσικά αποτελούν τον εύκολο στόχο για κριτική και λοιδωρίες ως ο πιο αδύναμος κρίκος του συστήματος.
Οι άνθρωποι αυτοί πληρώνουν τις αστοχίες του συστήματος προσλήψεων αναπληρωτών, τις αλλεπάλληλες επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, την προβληματική συνεργασία της Κ.Υ του Υπουργείου Παιδείας με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πολλά άλλα.
Αυτά για μια κάποια αποκατάσταση της αλήθειας.
Θα επανέλθουμε.
κ.Βασίλης Βούγιας

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
Σύμφωνα με ενημέρωση των: Δημήτρη Μπράτη (αιρετού ΚΥΣΠΕ) και Βασίλη Βούγια (Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας), προσλήψεις αναμένονται Τετάρτη και Παρασκευή σε α/θμια και β/θμια και συγκεκριμένα:

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου:

* Προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών (β φάση), καθώς και ειδικοτήτων για τα ΕΑΕΠ θα γίνουν και στη Γενική Αγωγή για την ΠΕ αυτή τη βδομάδα, πιθανόν την Τετάρτη. Θα είναι κρατικού προϋπολογισμού και ΕΣΠΑ. Έχουν φθάσει τα κενά από όλες τις Δνσεις και αύριο θα γίνει η τελική κατανομή ανά ειδικότητα (Δ. Μπράτης)

* Θα προσληφθούν περίπου 200 Νηπιαγωγοί ΠΕ 60.50 και όσοι(39) ΠΕ 08 βρίσκονται στους Πίνακες, ενώ τα κενά δεν θα καλυφθούν λόγω ελλείψεως εκπαιδευτικών προς πρόσληψη. (Β. Βούγιας)

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου:

* Θα προσληφθούν περίπου 160 Μαθηματικοί ΠΕ03, 45 Πληροφορικής ΠΕ19, 8 Οικιακής Οικονομίας ΠΕ15 και 2 ΠΕ12.04. (Β. Βούγιας)

Συνάδελφοι

Δε γνωρίζουμε αριθμούς. Πάντα κρατάμε μικρό καλάθι… Τα κενά είναι τεράστια. Τα σχολεία μας υπολειτουργούν… Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές είναι σε απελπισία, τουλάχιστον στην περιοχή της Κρήτης που γνωρίζω…

Τμήματα των 28 μαθητών, ολιγοθέσια όλα με ένα δάσκαλο και φύλαξη αντί για μάθημα, σε κάποιες περιπτώσεις…

Τα κενά στην ειδική αγωγή δεν καλύφθηκαν και στο Νομό Ηρακλείου έμειναν κλειστά 5 Τμήματα Ένταξης, σύμφωνα με τον αιρετό ΠΥΣΠΕ Θεόφιλο Λαμποργιαννάκη: Γέργερη, Βορίζια, Ζαρό, 3ο Τυμπακίου και Πύργο. Όλα στην περιοχή της Μεσαράς…

Το Ειδικά Νηπιαγωγεία είναι κλειστά (Πόμπιας και Αρκαλοχωρίου), ενώ τα Τμήματα Ένταξης Νηπιαγωγείων δεν άνοιξαν ακόμα…

Τα Ειδικά Σχολεία δεν μπορούν να πάρουν όλους τους μαθητές τους, καθώς δεν υπάρχουν Βοηθητικά Προσωπικά…

Αποκαρδιωτικά ξεκίνησε η βδομάδα μας…

e-mesara.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral