Προς παραίτηση οδεύει η διοίκηση του ΕΣΥΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/11/2016 - 20:39 | Author: Newsroom

Να μας παραιτήσετε αφού δεν μας χρειάζεσθε, λένε στον Νίκο Φίλη ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Νίκος Θεοτοκάς και οι πρόεδροι των τριών επιμέρους συμβουλίων. Και σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο υπουργός Παιδείας αναμένεται να το κάνει, επιχειρώντας να κλείσει μια κρίση που ενισχύει τα επιχειρήματα όσων μιλούν για προσχηματικό εθνικό διάλογο.

Ειδικότερα, χθες δημοσιοποιήθηκε η επιστολή του κ. Θεοτοκά και των προέδρων Δ. Χασάπη (Πρωτοβάθμια – Δευτεροβάθμια), Β. Καρδάση (Πανεπιστημιακή) και Δ. Σταμάτη (Τεχνολογική) προς τον υπουργό με κοινοποίηση στον Αλέξη Τσίπρα. «Παρά τις επίμονες και συνεχείς εκκλήσεις μας να ορίσετε εκπροσώπους του υπουργείου στο ΕΣΥΠ, παρά τις εισηγήσεις για άμεση σύγκληση των Ολομελειών και σύσταση επιτροπών εργασίας που θα επεξεργαστούν τα πορίσματα του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, παρά την εισήγηση για την ανάγκη συνεδρίασης για τις μεταπτυχιακές σπουδές, επιμένετε στην απόφασή σας να είμαστε και να παραμείνουμε διακοσμητικοί.

Το γεγονός μας προσβάλλει και μας εκθέτει», λέει η επιστολή. Και προσθέτει ότι, με βάση τα όσα είπε ο κ. Φίλης στη Βουλή στις 28/9, «ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Κ. Γαβρόγλου αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του ΕΣΥΠ». «Το ότι δεν έχετε απαντήσει σε καμία από τις ιδιωτικές και επίσημες επιστολές μας, το εκλαμβάνουμε ως απόλυτη διαφωνία με τις εισηγήσεις μας ή ως έμμεση υπόδειξη να οδηγηθούμε σε παραίτηση», αναφέρεται στην επιστολή.

Ο κ. Θεοτοκάς διδάσκει στο Πάντειο όπως και η κ. Αναγνωστοπούλου, με την οποία διατηρεί εξαίρετη σχέση, όπως και 30ετή γνωριμία με τον κ. Φίλη. Αρα αναζητείται ποιος δάκτυλος (και με ποια στόχευση) μπορεί να χαλάσει τέτοιες σχέσεις.

kathimerini.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral