Προειδοποίηση του Υπουργού Παιδείας για την λειτουργία των Κολλεγίων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/09/2014 - 16:19 | Author: Newsroom

Τη λειτουργία των Κολεγίων δεν τη βλέπω αρνητικά και μάλιστα μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία προσέλκυσης φοιτητών από άλλες χώρες, από την Κίνα ειδικά και θα οργανώσουμε και μια σχετική αποστολή όχι με δικές μας δαπάνες γιατί δεν έχουμε λεφτά, αλλά με δικές τους όποιος θέλει να έρθει μαζί μας.

Κάποια, όμως, από αυτά τα Ιδρύματα είχαν κτηριακά προβλήματα. Και η νομοθεσία κάθε χρόνο με απόφαση του Υπουργού Παιδείας ανέβαλε για ένα χρόνο την προσαρμογή.

Στις 31 Ιουνίου είπα ότι όποιος δεν έχει προσαρμοστεί τόσα χρόνια, δηλαδή, έχει στο μυαλό του ότι θα ξεφεύγει, φέτος δεν θα λειτουργήσει. Άρχισε από τότε μια διελκυστίνδα ανάμεσα στις Υπηρεσίες του Υπουργείου και σε ένα Οργανισμό που εποπτεύουμε δεν θέλω να τον αναφέρω, η οποία ακόμη διελκυστίνδα ως προς αυτό, δεν έχει καταλήξει.

Λέω ότι σε λίγες μέρες εάν ο Οργανισμός αυτός που εποπτεύουμε εμείς δεν έχει φέρει τελικό αποτέλεσμα, θα παραιτηθεί όλη ηγεσία του μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Διότι πάνε τα παιδιά και γράφονται τώρα και γράφονται σε Κολέγια που δεν έχουν προσαρμόσει τα κτήριά τους και αν γίνει κανένα κακό -πέρα του ότι είναι κτήρια που δεν κάνουν μεταλυκειακή Εκπαίδευση- θα την πληρώσουμε όλοι μαζί μετά, πέρα από τα παιδάκια που θα χαθούν.

Δεύτερον, υπάρχει νόμος που δεν επιτρέπει τη λειτουργία τους όταν χρωστούν στα ασφαλιστικά Ταμεία και στην Εφορία. Αυτά, δεν μπορούν να λειτουργούν ακόμη και στην περίπτωση που μετονομάζονται και αλλάζει το νομικό καθεστώς που τα αφορά. Δηλαδή η εταιρεία του άλφα γίνεται εταιρεία του βήτα. Έχουμε δυνατότητα από ηλεκτρονικό πρόγραμμα που ο ίδιος ο Οργανισμός έχει και δεν μας ενημερώνει. Γι’ αυτό την Τρίτη στις 12 θα ανακοινώσουμε τις σχετικές λεπτομέρειες, που το ΙΚΑ επεξεργάζεται σήμερα.

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ

Κανένας από αυτούς δεν θα λειτουργήσει. Τα παιδιά να μην εγγράφονται. Να μην εγγράφονται, γιατί θα χάσουν τις προκαταβολές τους. Δεσμεύομαι και θα το δείτε. Την Τρίτη στις 12 με το ΙΚΑ ανακοινώνουμε τις σχετικές πρακτικές που θα ακολουθήσουμε.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral