Προειδοποίηση Λαβρόφ σε ΗΠΑ: Μην παίξετε το χαρτί των θρησκειών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/12/2015 - 22:00 | Author: Newsroom

Η Μόσχα είναι πεπεισμένη ότι η σταθερή και βιώσιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι δυνατή μόνο εφόσον ξεπεραστούν οι εσωτερικές αντιφάσεις στον ισλαμικό κόσμο, υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ο μόνιμος ισχυρισμός που ακούμε, συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανών εταίρων μας, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού στη Συρία είναι Σουνίτες, και ότι δεν αποδέχονται το καθεστώς του Ασαντ ως εκπρόσωπο μιας μειονότητας – ξέρετε, αυτό δίνει την αίσθηση μίας όχι και τόσο καλοπροαίρετης απόπειρας να παιχθεί το χαρτί της θρησκευτικής διαφοράς στη συριακή διαμάχη, και να παρουσιασθεί με τέτοιον τρόπο, σαν (ως) ο αμερικανικός συνασπισμός να υποστηρίζει την πλειοψηφία, η οποία είναι οι Σουνίτες, και η Ρωσία να υποστηρίζει την μειοψηφία, η οποία είναι οι Αλεβίτες», μέρος της σιιτικής τάσης του Ισλάμ, είπε ο Ρώσος αξιωματούχος σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Πρώτον, αυτό δεν είναι ηθικό, και κατά δεύτερο, πρόσθεσε ο Σεργκέϊ Λαβρόφ, αυτή η πολιτική είναι επικίνδυνη. Ημασταν οι πρώτοι που υπογραμμίσαμε την ανάγκη να αποφευχθούν τέτοιες τακτικές οι οποίες, έτσι και αλλιώς, υποθάλπουν σημαντικές αντιφάσεις μέσα στον μουσουλμανικό κόσμο. Εμείς εξακολουθούμε να έχουμε την πεποίθηση ότι μόνο προτρέποντας τους μουσουλμάνους να ενωθούν και να ξεπεράσουν τις εσωτερικές τους διαφορές, μπορεί να επιτευχθεί μία σταθερή και διαρκής ειρήνη, κατέληξε ο Σεργκέί Λαβρόφ.
Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral