Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Τα σχολεία που θα λειτουργήσουν χάρη στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/09/2017 - 10:17 | Author: Newsroom

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Συνάδελφοι, τα σχολεία ανοίγουν και ένα ακόμα σχολικό έτος ξεκινά με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Για άλλη μία φορά κανένας νέος συνάδελφος δε θα περάσει το κατώφλι του σχολείου ως μόνιμος εκπαιδευτικός, αφού η πολιτική των μηδενικών διορισμών καλά κρατεί. Συνακόλουθα, οι ελάχιστες μεταθέσεις και οι μειωμένες αποσπάσεις εγκλωβίζουν, για ακόμα μία χρονιά, μεγάλο αριθμό συναδέλφων, μακριά από τις οικογένειές τους. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές, και πάλι, καλούνται να καλύψουν τα μεγάλα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με μισθούς πείνας.

Η χρηματοδότηση των σχολείων παραμένει σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα,  μειωμένη κατά 40% σε σχέση με την προ μνημονίου περίοδο. Ο εξοπλισμός των σχολείων απαξιώνεται βαθμιαία και δεν αναβαθμίζεται. Το πρόγραμμα για την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων καρκινοβατεί. Οι μαθητές, ιδιαίτερα των περιοχών που έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση, μεταφέρουν τα προβλήματά τους στο σχολείο και η διδασκαλία γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκη υπόθεση. Τα σχολεία θα λειτουργήσουν και πάλι χάρη στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών.

Ιδιαίτερα στρέφω τη σκέψη μου προς τους συναδέλφους που παραμένουν εγκλωβισμένοι μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, λόγω της απαράδεκτης πολιτικής του Υπουργού Παιδείας στο ζήτημα των μεταθέσεων και των αποσπάσεων. Η Ομοσπονδία το προηγούμενο διάστημα πάλεψε, για να αυξηθεί ο αριθμός των αποσπάσεων. Πιστεύω ότι χωρίς τις ενέργειες και τις πιέσεις της ΟΛΜΕ και των αιρετών του ΚΥΣΔΕ ο αριθμός των αποσπασθέντων θα ήταν ακόμα μικρότερος. Για την ΟΛΜΕ το ζήτημα των αποσπάσεων  δεν έχει λήξει και θα τεθεί μαζί με όλα τα φλέγοντα ζητήματα, που απασχολούν τον κλάδο, στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας στις 14 Σεπτεμβρίου.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά.

 

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral