Πρύτανης ΠΑΜΑΚ: Εργαλειοποίηση της βίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/12/2017 - 18:38 | Author: Newsroom

Για εργαλειοποίηση και κλιμάκωση της βίας, που θα οδηγήσει σε ανεπίστρεπτα αποτελέσματα, προειδοποίησε ο πρύτανης του Αχιλλέας Ζαπράνης στη σκιά της εισβολής αντιεξουσιαστών την Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο, με πέντε φοιτητές να τραυματίζονται και ζημιές να προκαλούνται. Η εισβολή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

«Οι φοιτητές που τραυματίστηκαν είναι πέντε, δεν είναι σοβαρά, έχουν μώλωπες , αλλά η εργαλειοποίηση και η κλιμάκωση της βίας θα οδηγήσει σε ανεπίστρεπτα αποτελέσματα είτε εντός, είτε εκτός του χώρου του Πανεπιστημίου» επισήμανε στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Ζαπράνης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη αντιπαράθεση που είχε με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου σχετικά με ένα κείμενο που ανάγνωσαν οι πρωτοετείς φοιτητές σχετικό με την αριστεία. Ο υπουργός Παιδείας είχε μιλήσει για «αρλουμπολογία».

«Η επίθεση του υπουργού ενάντια στο πρόσωπό μου είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί… είναι δύσκολο να δικαιολογήσω το ύφος της. Το ΠΑΜΑΚ δεν έχει κάνει κάτι που να δικαιολογεί τέτοια σφοδρότητα» σχολίασε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου.

Σχολιάζοντας την εισβολή αντιεξουσιαστών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με φοιτητές τραυματίες, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ για μπαχαλάκηδες, και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Ως πότε η κυβέρνηση θα παραμένει θεατής απέναντι στα περιστατικά βίας και ανομίας στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα;» διερωτήθηκε από πλευράς της η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, η οποία κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για το θέμα.

Ο νέος νόμος περί ασύλου όχι μόνο δεν αποτρέπει, αλλά μάλλον τελικά προτρέπει τους κουκουλοφόρους ταραξίες σε επιχειρήσεις στα ΑΕΙ επισημαίνει Το Ποτάμι με αφορμή την εισβολή ομάδας κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας την Πέμπτη.

Στα μέσα Νοεμβρίου ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου άσκησε δριμεία κριτική στον πρύτανη, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «έχει μία έφεση στο να καλεί την αστυνομία. Δεν μπορούμε να οραματιζόμαστε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια. Επειδή δεν πρέπει να οραματιζόμαστε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια δεν σημαίνει ότι πρέπει να οραματιζόμαστε το αντίθετο… Έχει επανειλημμένα καλέσει και την αστυνομία. Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπάρχει μία τρομερή ένταση ανάμεσα στους φοιτητές και τη διοίκηση… Εγώ λέω ότι η Δημοκρατία προσφέρει πάρα πολλά μέσα για να λύσουμε τις διαφορές μας».

Loading...
  • europalso

    ideascentral