• Πριν τον αγιασμό οι αναπληρωτές στα σχολεία Αιτήσεις για 456 μόνιμους διορισμούς

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/06/2016 - 17:36 | Author: Newsroom

  Πριν τον αγιασμό και την έναρξη των μαθημάτων του Σεπτεμβρίου οι αναπληρωτές στα σχολεία

  Σύμφωνα με δηλώσεις του ΓΓ κ. Παντή σε συνέντευξη στη Μακεδονία της Κυριακής

  Μέσα στον Ιούλιο θα κληθούν οι 456 εκπαιδευτικοί επιτυχόντες – διοριστέοι του διαγωνισμού 2008 να καταθέσουν αίτηση διορισμού

  Για την κάλυψη των κενώ στα σχολεία έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών, οι οποίες θα γίνουν με τον ίδιο τρόπο που έγιναν και πέρυσι.

  Παράλληλα ο κ. Παντής επεσήμανε στη ότι έχουν επίσης ληφθεί όλα τα μέτρα, προκειμένου οι διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών να γίνουν πριν από την έναρξη των μαθημάτων του Σεπτεμβρίου.

  Επίσης, ο κ. Παντής δήλωσε ότι το ΙΕΠ εισηγήθηκε μείωση 1-3 ώρες όχι μόνο στο ωρολόιο πρόγραμμα του Γυμνασίου αλλά και του Λυκείου, ενώ για τα Αρχαία πρότεινε τη μείωση των ωρών κατά μια και την αύξηση των ωρών της Νέας Ελληνικής γλώσσας.

  Για τους εκπαιδευτικούς των κοινών ειδικοτήτων ο κ. Παντής ανέφερε ότι “για πρώτη φορά θα δοθεί η δυνατότητα στις κοινές ειδικότητες δευτεροβάθμιας-πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να τοποθετούνται από κοινού και στις δύο βαθμίδες. Έτσι δεν θα έχουμε το φαινόμενο να έχει κενό το δημοτικό, πλεόνασμα το γυμνάσιο, κι αυτό να μην καλύπτεται αμέσως. Αυτό είναι καλό και για τον εκπαιδευτικό, που δεν θα χρειάζεται να μετακινείται μακριά από το οργανικό του σχολείο, αλλά και τα σχολεία θα λειτουργούν γρηγορότερα χωρίς κενά. Αυτό δεν αποτελεί υποχρεωτική μετακίνηση, αλλά εφαρμογή νόμου που καταστρατηγήθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις, και σε αυτό μάλιστα δεν έχει κανείς αντίρρηση.”

  Στο ερώτημα για το αν θα μειωθούν οι διδακτικές ώρες στα δημοτικά και αν θα υπάρξει μείωση των ωρών διδασκαλίας στις λεγόμενες «ειδικότητες» (ξένη γλώσσα, γυμναστική, καλλιτεχνικά κλπ.) ο κ. ΓΓ απάντησε στη Μακεδονία της Κυριακής:

  Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι μειώνεται το διδακτικό ωράριο των δημοτικών σχολείων από 35 σε 30 ώρες την εβδομάδα και όλα τα παιδιά θα σχολούν στη 1.15 μ.μ. Η μείωση αυτή αφορά τόσο τους δασκάλους όσο και τις ειδικότητες. Σε κάποιες ειδικότητες, όπως π.χ. οι γυμναστές και οι δάσκαλοι ξένων γλωσσών δεν θα υπάρξουν προβλήματα, ενώ σε άλλες ίσως να χρειαστεί οι εκπαιδευτικοί να πηγαίνουν πιθανά και σε διπλανό σχολείο, προκειμένου να συμπληρώσουν το διδακτικό τους ωράριο.

  Πρόκειται για πρακτική που υφίσταται χρόνια στο εκπαιδευτικό σύστημα.

 • greekteachers.gr