Πρεμιέρα εγγραφών με φόβους για… τσουνάμι μετεγγραφών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/09/2014 - 09:04 | Author: Newsroom

Ανοίγουν σήμερα τις πόρτες τους στους νέους φοιτητές τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ…

Αρχίζουν σήμερα οι εγγραφές των νέων φοιτητών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας, όμως το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στις μετεγγραφές που θα ακολουθήσουν, καθώς οι δικαιούχοι όλων των κατηγοριών υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 40.000 πρωτοετείς.

Παρότι δεν είναι γνωστό ακόμα πόσοι εξ αυτών θα καταθέσουν τελικά αιτήσεις, κάτι που θα φανεί περί τις 26 Σεπτεμβρίου, οπότε λήγει η προθεσμία των εγγραφών, το σίγουρο είναι ότι στα κεντρικά πανεπιστήμια θα επικρατήσει συνωστισμός και σε ορισμένα περιφερειακά τμήματα σημαντική αποψίλωση. Ειδικά σε κεντρικές σχολές με εργαστήρια, το στρίμωγμα αναμένεται να είναι τόσο έντονο ώστε πιθανότατα να βγει λίστα για το ποιοι φοιτητές μπορούν να τα παρακολουθούν.

Το υπουργείο Παιδείας θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει το αναμενόμενο «τσουνάμι» προς τα κεντρικά ιδρύματα με ανακατανομές κονδυλίων, όμως η αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά με τόσα προβλήματα, υπεχρηματοδότησα και υποστελέχωση είναι διάχυτη.

Για τον λόγο αυτόν, ο Ανδρέας Λοβέρδος απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκταθούν οι δικαιούχοι μετεγγραφής και σε φοιτητές από προηγούμενα έτη.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral