Πρακτικά αδύνατη η σίτιση των μαθητών στα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/10/2017 - 09:21 | Author: Newsroom

Οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης μέσα από τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους συνδικαλιστικούς τους Συλλόγους ζητούν τροποποίηση της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για τη των τους.

Φυσικά δεν είναι αντίθετοι σε μία τέτοια ενέργεια όμως πρακτικά είναι αδύνατον να εφαρμοστεί αφού η σίτιση θα γίνεται μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας χωρίς να υπάρχουν καθαρίστριες και τραπεζοκόμοι. Πρακτικά αδύνατον, λοιπόν, να εφαρμοστεί η λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που υπάρχουν στα σχολεία.

Διαβάστε την ανακοίνωση των Συλλόγων Β, Γ και Ε Θεσσαλονίκης προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας.

Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας,

Σύμφωνα με το από 6-10-2017, Α.Π. Φ.14/ΦΜ/167447/Δ1 έγγραφο του ΥΠΠΕΘ το σύνολο των σχολείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης που εντάχτηκαν στην εφαρμογή του προγράμματος σίτισης-σχολικά γεύματα ανήκουν συνδικαλιστικά στους Συλλόγου Β΄, Γ΄, και Ε΄ Θεσσαλονίκης τους οποίους και εκπροσωπούμε.

Σας ενημερώνουμε ότι τα Διοικητικά Συμβούλια των παραπάνω Συλλόγων αποφάσισαν ομόφωνα και στηρίζουν τις αποφάσεις – προτάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων στις οποίες καταγράφονται οι αντικειμενικές δυσκολίες για τις οποίες δεν μπορεί να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη Υ.Α. για την σίτιση όλων των μαθητών-μαθητριών στο από τις 13:15 έως τις 13:45.

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά στα σχολεία δεν υπάρχουν ούτε ειδικοί χώροι σίτισης ούτε ο κατάλληλος εξοπλισμός. Επίσης δεν υπάρχουν τραπεζοκόμοι και (την ώρα που προβλέπεται ως ώρα σίτισης) καθαρίστριες, αφού οι περισσότερες καθαρίστριες είναι εργολάβοι καθαρισμού που εργάζονται μετά τις 16.00 καθημερινά.

Το πρόγραμμα αφορά το σύνολο των μαθητών-τριών. Επομένως, θα πρέπει στις 13.15 ή ακόμη και 13.20 οι μαθητές-τριες να σιτίζονται στις αίθουσες όπου γίνονται μαθήματα μέχρι και τις 13.15. Είναι φανερό ότι ο χρόνος που μεσολαβεί δεν είναι ικανός ούτε οι αίθουσες και τα θρανία να πλυθούν και να απολυμανθούν ώστε να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής για τους μικρούς μας μαθητές. Ιδιαίτερα σε μια εποχή έξαρσης των ιώσεων τίθεται σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των μαθητών-τριών μας. Επίσης όπως γνωρίζετε πολύ καλά σύμφωνα με το Π.Δ 79/2017 η συγκεκριμένη χρονική περίοδος ορίζεται για παιδαγωγικές συναντήσεις, ενημέρωση γονέων και συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων.

Επειδή εμείς οι εκπαιδευτικοί κατανοούμε ότι η οποιαδήποτε βοήθεια των μαθητών, σε εποχές βαθιάς οικονομικής κρίσης όπως αυτή που ζούμε, είναι εξαιρετικής σημασίας σας δηλώνουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην παροχή γεύματος στους μαθητές μας αλλά ζητούμε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους μαθητές και μαθήτριες δεν φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα να μπορούν να παίρνουν το γεύμα στο σπίτι.

Σας καλούμε να συμμεριστείτε τις ανησυχίες και την αγωνία μας και να μεταφέρεται το αίτημά μας στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ώστε να αλλάξει η συγκεκριμένη Υ.Α.

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων

Β΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ : ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Γ΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ : ΒΟΥΡΤΣΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Ε΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ : ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral