Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας για μετακινήσεις μαθητών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/06/2018 - 12:45 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Μετακινούν υποχρεωτικά στην Αν. Αττική 111 μαθητές και 256 νήπια σε σχολεία εκτός των γεωγραφικών ορίων όπου ανήκουν!!! Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 19 Ιουνίου, η προγραμματισμένη Παράσταση Διαμαρτυρίας του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής « Ο Σωκράτης » στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής, με τη συμμετοχή των ΣΕΠΕ Αν. Αττικής και τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Αχαρνών, για τις μετακινήσεις μαθητών σε σχολεία εκτός των προβλεπόμενων γεωγραφικών ορίων και τις απλήρωτες υπερωρίες των συνάδελφων αναπληρωτών στα ολιγοθέσια σχολεία.

Σύλλογος ΠΕ ο Σωκράτης:

Εκτός από την υποχρεωτική μετακίνηση 48 μαθητών του Δημοτικού στη Β΄ Αν. Αττική, σύμφωνα με την κατανομή των νηπίων στα Ν/γεια της Β’ Αν. Αττικής, 86 παιδιά μετακινούνται εκτός γεωγραφικών ορίων :

8 παιδιά από το 7ο Ν. Αχαρνών

13 παιδιά από το 12ο Ν. Αχαρνών

12 παιδιά από το 13ο Ν. Αχαρνών

21 παιδιά από το 14ο Ν. Αχαρνών

8 παιδιά από το 21ο Ν. Αχαρνών

12 παιδιά από το 27ο Ν. Αχαρνών

12 παιδιά από το 28ο Ν. Αχαρνών

Αναφορικά με τις μετακινήσεις των μαθητών, η Διευθύντρια Εκπαίδευσης ξεκαθάρισε ότι ακολούθησε όσα προβλέπονται από το Προεδρικό Διάταγμα. Παρά τα προβλήματα που δημιουργούν αυτές οι μετακινήσεις, δε δόθηκε καμιά δέσμευση για ανάκληση της σχετικής απόφασης. Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε ξεκάθαρο, για άλλη μια φορά, ότι η ευθύνη λειτουργίας των σχολικών μονάδων, με τον απαραίτητο αριθμό τμημάτων και σχολικών εγκαταστάσεων, που αντιστοιχούν στον μαθητικό πληθυσμό, γίνεται μπαλάκι ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας (εκφραστή της Κυβερνητικής Πολιτικής) με τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες και τους Δήμους. Με άλλα λόγια : ευχαρίστως να φτιαχτούν παραπάνω τμήματα που να καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών, εφόσον υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός αιθουσών, για τις οποίες όμως αρμόδιοι είναι οι Δήμοι. Από την άλλη, οι Δήμοι θα ήθελαν να ανταποκριθούν αλλά δεν έχουν την απαιτούμενη κρατική χρηματοδότηση….Από τον «Άννα στον Καϊάφα» δηλαδή το αυτονόητο δικαίωμα των μαθητών για άμεση και ανεμπόδιστη πρόσβαση στο σχολείο…

Αναφορικά με τις απλήρωτες υπερωρίες των συνάδελφων αναπληρωτών στα Ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία, η απάντηση που δόθηκε, για άλλη μια φορά, είναι ότι έχει γίνει το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας αλλά δεν υπάρχει ακόμα κάποια εξέλιξη… Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι συνάδελφοι θα πάρουν τη βεβαίωση απόλυσης, χωρίς να τους έχουν αναγνωριστεί και πληρωθεί οι παραπάνω ώρες εργασίας…!!!

Loading...
  • europalso

    ideascentral