Πού θα κάτσει η μπίλια; ΦΠΑ σε τσιγάρα ποτά μοσχάρι ή … Παιδεία;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/10/2015 - 18:23 | Author: Newsroom

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, συναντήθηκε, παρουσία συνεργατών του, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, Χαράλαμπο Κυραϊλίδη.

Διεξήχθη ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ειδικότερα για το ζήτημα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση το θέμα εξετάζει με κατανόηση το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο Υπουργός Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέφρασε την ελπίδα να δείξουν κατανόηση και όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Ο κ. Νίκος Φίλης επανέλαβε ότι θα επιστρέψει στο Υπουργείο η ευθύνη εποπτείας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με την επανασύσταση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

Την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στο βόειο κρέας (μοσχαρίσιο),από το 13% στο 23%, αλλά και αύξηση της φορολογίας στα καπνικά είδη και τα ποτά, εξετάζει τώρα η κυβέρνηση ως ισοδύναμα μέτρα που θα αντικαταστήσουν τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με «τα Νέα», το οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζει, πλέον, πως υπερεκτιμήθηκαν τα έσοδα από τη φορολόγηση στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως έχει διαπιστωθεί σε όλες τις συσκέψεις σε κυβερνητικό επίπεδο, ακόμη κι αν η κυβέρνηση καταλήξει στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, τα έσοδα για τα δημόσια ταμεία δεν θα υπερβούν τα 40 – 45 εκατ. ευρώ, δηλαδή θα αγγίξουν – με τη μεγαλύτερη απόδοση του μέτρου –μόλις το 1/10 των προβλεπόμενων εσόδων, της τάξης των 400 – 450 εκατ. ευρώ.

news.gr/newsbomb.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral