Πότε θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τους διευθυντές σχολικών μονάδων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/05/2017 - 18:34 | Author: Newsroom

 Πότε θα ψηφιστεί το – Υπεραμυνομένος της διαδικασίας του επείγοντος, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, επισήμανε ότι προκύπτει από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο 4327/15 για τον τρόπο επιλογής των . Παράλληλα, όπως είπε, υπάρχουν ζητήματα που χρίζουν άμεσης παρέμβασης, όπως η παράταση της θητείας των μονοπρόσωπων οργάνων στη τριτοβάθμια εκπαίδευση -η οποία λήγει- τα επαγγελματικά λύκεια και η δημιουργία του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι απόψεις του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου και του ειδικού αγορητή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, που τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι οι προθεσμίες λήγουν για τη θητεία των διευθυντών και πιέζουν για να γίνουν οι τοποθετήσεις τους. Από την πλευρά της, η εισηγήτρια της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου ότι δεν έκανε καμία διαβούλευση πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου και ότι νομοθετεί μέσω δελτίων τύπου, χωρίς συναίνεση και διάλογο. «Αν έχετε τον παραμικρό σεβασμό στην κοινοβουλευτική διαδικασία να το αποσύρετε, να το θέσετε σε δημόσια διαβούλευση για να τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί και να το φέρετε με κανονική διαδικασία» ανέφερε.

«Καμία διαβούλευση δεν κάνατε, κανένα διάλογο, φέρνετε ένα νομοσχέδιο στο πόδι, έχετε τη λογική “ψηφίζουμε και ξεψηφίζουμε”», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Επικριτικοί για τον τρόπο που νομοθετεί η κυβέρνηση ήταν τόσο ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Δελλής, όσο και της Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Απαντώντας ο κ. Γαβρόγλου στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, αντέτεινε ότι έστειλε επιστολή στη ΔΟΥ και την ΟΛΜΕ, αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, καλώντας τις δύο Ομοσπονδίες να εκφράσουν τις απόψεις τους. Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί αύριο με την ψήφιση επί της αρχής και των άρθρων, αφού προηγηθούν το πρωί οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί φορείς που έχουν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral