Πότε θα ξεκινήσουν τα Δημόσια ΙΕΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/11/2015 - 23:29 | Author: Newsroom

Πότε θα ξεκινήσουν τα Δημόσια ΙΕΚ

Εντός του Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία παραμένουν κλειστά για πρώτη φορά εδώ και μία 20ετία λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Τα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) αποτελούν τις κύριες δομές αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης της χώρας. «Για την τρέχουσα περίοδο και πριν από την έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου, καταβλήθηκε ουσιαστική προσπάθεια από πλευράς του υπουργείου σε συνεργασία με τους διευθυντές των ΔΙΕΚ για τον προσδιορισμό των πραγματικών αναγκών κατάρτισης των τοπικών κοινωνιών. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας υπήρξε ο εξορθολογισμός των προτάσεων νέων ειδικοτήτων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

«Τόσο οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης του αναγκαίου -για τη λειτουργία των ΔΙΕΚ- έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν με σκοπό τις επιπλέον πιστώσεις για την κάλυψη του χρηματοπιστωτικού κενού του τρέχοντος έτους οδήγησαν τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς στο να καθυστερήσουν την προκήρυξη για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποψηφίους εκπαιδευτές. Παρ’ όλα αυτά έχει ληφθεί μέριμνα από την πλευρά του υπουργείου για τη διασφάλιση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral