Πότε θα ξεκαθαρίσει το αν θα γίνει ΑΣΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/09/2014 - 23:07 | Author: Newsroom

Σήμερα κατατέθηκε η νομοτεχνική βελτίωση για το ξεκλείδωμα των πινάκων. Το news.gr έχει στη διάθεση του τη νομοτεχνική βελτίωση που ανοίγει τους πίνακες από 1-9-2012.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στο τέλος του άρθρου 5 προστίθεται παράγραφος 4 ώς εξής:

“Η διανυθείσα από 1-9-2012 και εντεύθεν προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών προσμετράται. Οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών τροφοδοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας”.

Ο κ. Λοβέρδος στην τοποθέτηση του διευκρίνισε ότι θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία από την 1-9-2012 και επιχειρηματολόγησε για αυτή του την απόφαση αναφέροντας ότι η μη πραγματοποίηση του ΑΣΕΠ του 2012 έπρεπε να είχε ανησυχήσει όσους δεν επέλεξαν να εργαστούν ως αναπληρωτές το διάστημα 2010-2012.

Το διάστημα 2010-12, τόνισε ο υπουργός, δεν αναγνωρίζεται, καθώς οι εκπαιδευτικοί γνώριζαν ότι η προϋπηρεσία τους δεν θα προσμετρηθεί μέχρι τη διενέργεια ΑΣΕΠ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να μην επιλέξουν να εργαστούν ως αναπληρωτές.

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι η συζήτηση για το άνοιγμα των πινάκων έχει νόημα αν δεν καταφέρει το Υπουργείο να φύγει από τον κανόνα 1/10. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε την ανάγκη της διενέργειας ΑΣΕΠ για την πρόσληψη ενός σημαντικού αριθμού δασκάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών. Για όσους ζητούν τη διενέργεια ΑΣΕΠ ακόμα και με την αναλογία 1/10, ο υπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε έναν διαγωνισμό για την πρόσληψη ελάχιστων ατόμων.

Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αν θα πραγματοποιηθεί ΑΣΕΠ αυτή την χρονιά ή το επόμενο έτος. Το Υπουργείο Παιδείας ξεκινά μέσα στο Σεπτέμβριο την καταγραφή των κενών για να δείξει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης των εκπαιδευτικών.

Καλόγηρος Βασίλειος

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral