Πότε θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα Πανελλαδικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/04/2017 - 13:11 | Author: Newsroom

Σε τρία χρόνια θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα για τις ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου καθως «θα εντάσσεται κυρίως στη μεταρρύθμιση για το Λύκειο».

«Αυτός που θα μπει τον Σεπτέμβριο θα έχει το νέο σύστημα που δεν είναι αυτοσκοπός αλλά προκύπτει από την αναμόρφωση του Λυκείου. Όπως ξέρετε οι δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου δεν υπάρχουν, δεν μπορεί να είμαστε μια κοινωνία χωρίς Λύκειο. Η λογική μας θα είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες ανά μάθημα και περισσότερα επιλεγόμενα μαθήματα και με το βαθμό του θα μπορεί να μπαίνει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στις διοικήσεις των πανεπιστημίων είπε ότι «εμείς λέμε ότι οι πανεπιστημιακοί πρέπει να ψηφίζουν πρόσωπα και όχι σχήματα. Μέχρι σήμερα τα σχήματα δεν έχουν κάνει καλό στα ΑΕΙ».

Για τις αλλαγές σχετικά με τον αριθμό των εισακτέων είπε ότι «εκείνο που έγινε είναι ότι για πρώτη φορά είπαμε συμβολικά να ακούσουμε τι λένε τα πανεπιστήμια, ώστε να πειστούν ότι συζητάμε μαζί τους» προσθέτοντας ότι «τα πανεπιστήμια είναι στα όρια τους λόγω της κρίσης και των παθογενειών».

«Το ερώτημα μας δεν είναι αν θέλουμε πολλούς γιατρούς αλλά αν θέλουμε καλούς γιατρούς» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας που έκανε λόγο για αντιδράσεις ορισμένων γονέων από ορισμένα σχολεία αλλά και για στοιχείο ωριμότητας το να κάνεις αλλαγές και να αλλάζεις γνώμες.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral