Πότε θα ανακοινωθούν οι γενικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/05/2016 - 18:51 | Author: Newsroom

Στο διάστημα μεταξύ 10 -15 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι γενικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών σύμφωνα με δημοσίευση της εφημερίδας « Έθνος».

Στη συνέχεια θα δοθεί η δυνατότητα ανάκλησης των αιτήσεων απόσπασης για όσους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν. Στη συνέχεια θα γίνουν οι αμοιβαίες μεταθέσεις και μετατάξεις από κλάδο σε κλάδο.

Όπως ενημερώνει ο αιρετός του ΚΥΣΔΕ Ν. Κόρδης «οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών προσδιορίζονται στις 15 Ιουλίου. Θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αποσπάσεις σε φορείς κάθε είδους. Εντός Ιουλίου θα πρέπει να εκδοθεί και η εγκύκλιος προσλήψεων αναπληρωτών».

Σύμφωνα με τον κ. Κόρδη, αμέσως μετά έχουμε την οριστικοποίηση των οργανικών κενών από τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης και την ανακοίνωση των μεταθέσεων στην ειδική Αγωγή, στα Μουσικά, τα Καλλιτεχνικά, τα Διαπολιτισμικά σχολεία και τη Γενική Εκπαίδευση.

Οι αιτήσεις με που έχουν υποβληθεί είναι 7.863 ενώ για παραιτήσεις εκπαιδευτικών οι συνολικές αιτήσεις είναι 1085. Από αυτές έχουμε 95 αυτοδίκαιες παραιτήσεις και 990 αιτήσεις παραιτήσεις. Συνολικά σε όλη την εκπαίδευση έχουμε περίπου 1600 παραιτήσεις. Η μείωση του αριθμού θα επηρεάσει προφανώς και τις γενικές μεταθέσεις». Το επόμενο διάστημα αναμένεται να διοριστούν οι 470 διοριστέοι από τον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, 2008 αλλά να γίνουν και κάποιοι διορισμοί ύστερα από δικαστικές αποφάσεις. Το πλήθος των αιτούντων αναπληρωτών με προϋπηρεσία για τη φετινή χρονιά είναι 19.206 και το αντίστοιχο πλήθος των αιτούντων χωρίς προϋπηρεσία είναι 41.151

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral