Πότε οι μαθητές μπορούν να ζητήσουν αναβαθμολόγηση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/05/2014 - 10:49 | Author: Newsroom

Η αντίστροφη μέτρηση τόσο για τις Πανελλαδικές όσο και για τις ενδοσχολικές εξετάσεις έχει ήδη αρχίσει. Οι μαθητές έχουν ξεκινήσει το διάβασμα ενόψει των εξετάσεων ελπίζοντας σε μια καλή βαθμολογία.

Πιθανόν κάποιοι να γράψουν λιγότερο απ’ ότι περίμεναν. Στην περίπτωση αυτή και εφόσον πρόκειται για τις προαγωγικές εξετάσεις και όχι για τις πανελλαδικές, υπάρχει η δυνατότητα της αναβαθμολόγησης τόσο για τους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων όσο και για τους μαθητές των Γυμνασίων.

Όπως προειπώθηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις δεν επιτρέπεται η αναβαθμολόγηση των γραπτών, ωστόσο οι υποψήφιοι εφόσον το επιθυμούν μπορούν με αίτησή τους που κατατίθεται το διάστημα 1-30 Σεπτεμβρίου να ζητήσουν να δουν τα γραπτά τους.

Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων γίνεται κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου στη Διεύθυνση που υποβλήθηκαν οι αντίστοιχες αιτήσεις, στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο (ή και παρουσία του γονέα ή του κηδεμόνα του, εφόσον ο υποψήφιος το ζητήσει) και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινώνεται από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις ανάλογα με τον αριθμό των γραπτών. Μαζί με την αίτηση συνυποβάλλεται σχετικό παράβολο ύψους 50-80 ευρώ.

Στις προαγωγικές εξετάσεις, αντίθετα με τις πανελλαδικές, επιτρέπεται η αναβαθμολόγηση των γραπτών αρκεί οι μαθητές εφόσον είναι ενήλικοι ή οι γονείς τους να το ζητήσουν με σχετική αίτηση μέσα σε διάστημα τριών εργάσιμων ημερών από την έκδοση των αποτελεσμάτων. Ακολούθως παρουσιάζονται τα όσα προβλέπονται για την αναβαθμολόγηση με βάση τη νομοθεσία.

Γυμνάσιο

“Αναβαθμολόγηση γραπτών δοκιμίων μπορούν να ζητήσουν με αίτησή τους, συνοδευόμενη με το προβλεπόμενο κάθε φορά παράβολο και μέσα σε τρεις (03) εργάσιμες μέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων, οι κηδεμόνες μαθητών Γυμνασίων ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, που προσέρχονται σε παραπεμπτικές, επαναληπτικές ή συμπληρωματικές εξετάσεις στις εκάστοτε εξεταστικές περιόδους και απορρίπτονται.»

Γενικά Λύκεια

“Μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο”.

ΕΠΑΛ

“Μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων της εξεταστικής περιόδου, οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο ΕΠΑ.Λ. όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο”.

ΕΠΑΣ

“Μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων της εξεταστικής περιόδου, οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ΕΠΑ.Σ. όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με τοπροβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο”.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral