Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις μεταθέσεις 2016

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/05/2016 - 10:56 | Author: Newsroom

Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις μεταθέσεις 2016

Ενημέρωση από Δ. Μπράτη

Οι διαδικασίες για τις μεταθέσεις του 2016 αναμένεται να ξεκινήσουν προς το τέλος Μαίου.

Στο νομοσχέδιο για την έρευνα στο άρθρο 32 ψηφίστηκε η διάταξη ,σύμφωνα με την οποία ο υπουργός παιδείας μπορεί να κατανέμει τις οργανικές θέσεις της ΠΕ σε σχολεία,οπότε σύντομα θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η απόφαση κατανομής των 1686 οργανικών θέσεων των κοινών ειδικοτήτων σε σχολεία.Οι 2154 οργανικές των μη κοινών ειδικοτήτων πρώτα θα συσταθούν ανά Δνση και ύστερα θα κατανεμηθούν σε σχολεία.

Για τις ρυθμίσεις σχετικά με την Π.Ε.

Τι προβλέπουν για την ΠΕ οι ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν την Παρασκευή στη βουλή στο νομοσχέδιο για την έρευνα.

1.Στο άρθρο 33 προβλέπεται ότι οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών ,από το σχ.έτος 2016-17,θα υποβάλλονται στο πρώτο 10ήμερο του Απρίλη και η υπαλληλική σχέση θα λύεται στις 31 Αυγούστου.Η σύνταξη θα καταβάλλεται από 1ης Σεπτέμβρη.Ειδικά για φέτος οι αιτήσεις παραίτησης που υποβλήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του Απρίλη θεωρείται ότι έγιναν αποδεκτές από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και λύεται αυτοδικαίως η υπαλληλική τους σχέση.Οι εκπ/κοί παραμένουν στην υπηρεσία τους μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.Η σύνταξη καταβάλλεται από την επομένη της λήξης του σχολικού έτους.

2.Στο άρθρο 35 προβλέπεται ότι ο ελάχιστος αριθμός νηπίων ,προκειμένου να προσδιορισθεί η οργανικότητα των νηπιαγωγείων αυξάνεται από 7 που ήταν σε 14.Για τις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές ο ελάχιστος αριθμός είναι 5 νήπια.
Στο ίδιο άρθρο προβλέπεται ότι από το επόμενο σχολ. έτος 2016-17 οι εγγραφές στο νηπιαγωγείο και στην Α Δημοτικού θα πραγματοποιούνται από 1-20 Μαίου.

3.Στο άρθρο 55 προβλέπεται ότι τα υπηρεσιακά θέματα των εκπ/κών που υπηρετούν στο μειονοτικό πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων τα εξετάζει το ΑΠΥΣΠΕ κι όχι το ΚΥΣΠΕ.

4.Στο άρθρο 66 14Α προβλέπεται ότι οι εκπ/κοί των ΕΠΑΛ ,που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, μπορούν να διατεθούν σε σχολικές μονάδες της ΠΕ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral