Πότε ανακοινώνονται οι ρυθμίσεις για το Λύκειο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/04/2017 - 20:58 | Author: Newsroom

«Μιλάμε για ριζική αναμόρφωση και αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του , που είναι εξαιρετικά προβληματικές. Θέλουμε σε τρία χρόνια να μπαίνει κανείς με το βαθμό του απολυτηρίου, δίχως άγχος, έχοντας αποκτήσει σοβαρές γνώσεις από το Λύκειο.

Στο τέλος Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι ρυθμίσεις για το Λύκειο, με το σχέδιο της κυβέρνησης να περιλαμβάνει την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και σημαντικές αλλαγές που αφορούν τη λειτουργία των , όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

«Μιλάμε για ριζική αναμόρφωση και αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου, που είναι εξαιρετικά προβληματικές. Θέλουμε σε τρία χρόνια να μπαίνει κανείς με το βαθμό του απολυτηρίου, δίχως άγχος, έχοντας αποκτήσει σοβαρές γνώσεις από το Λύκειο. Προχωράμε σε αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο υπουργός σημείωσε ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την επιλογή προσωπικού για τις πρώτες 500 θέσεις, από τις 1.000 συνολικά, που προορίζονται να στελεχώσουν τα ΑΕΙ της χώρας. «Έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τις 500 θέσεις στα περισσότερα τμήματα και ελπίζω σύντομα να ολοκληρωθεί σε όλα η διαδικασία» είπε και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε «στη φάση που αρχίζει ο προσδιορισμός του περιεχομένου της προκήρυξης για τις επόμενες 500».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο υπουργός και στο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει τη λειτουργία των . Χαρακτήρισε «σημαντικές» τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου και αναφέρει ότι είναι αποτέλεσμα «πρωτόγνωρων διαδικασιών διαβούλευσης».

Σε αυτό το πλαίσιο, συναντήσεις έχει αυτή την εβδομάδα με την ΠΟΣΔΕΠ, τους εκπροσώπους των διδασκόντων στα ΤΕΙ, καθώς και με τους κοσμήτορες των πανεπιστημίων και ΤΕΙ. «Στόχος μας, είναι, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αφότου ενσωματωθούν οι ρυθμίσεις, 1 ή 2 Μαΐου, να τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο, ώστε να έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου» επισήμανε ο Κ. Γαβρόγλου.

Πότε ξεκινούν οι αλλαγές στο νέο Λύκειο και στις εισαγωγικές

Γαβρόγλου: Στην εκπαίδευση το νέο κύμα διορισμών

Γαβρόγλου: Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διορισμούς

Loading...
  • europalso

    ideascentral