Πότε αλλάζει το εξεταστικό σύστημα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/11/2016 - 13:14 | Author: Newsroom

Άμεση προτεραιότητα του νέου υπουργού Παιδείας είναι το νέο σύστημα που θα αντικαταστήσει τις πανελλήνιες εξετάσεις και να τεθεί σε εφαρμογή με την μέγιστη δυνατή συναίνεση

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έχει σαν στόχο οι σημερινοί μαθητές της τρίτης Γυμνασίου που του χρόνου θα ξεκινήσουν την σταδιοδρομία τους στο Λύκειο να γνωρίζουν το νέο σύστημα εισαγωγής που θα ισχύσει για να εισαχθούν στα πανεπιστήμια .

«Πόθος» του κ. Γαβρόγλου ακόμη και πριν γίνει υπουργός είναι η κατάργηση των εξετάσεων και η θέσπιση άλλου συστήματος εισαγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, γνωστό ως “πόρισμα Γαβρόγλου”, έκανε λόγο για αναβάθμιση του ρόλου του Λυκείου και αποδέσμευσή του από την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ακόμη αναφερόταν σε νέο τρόπο εισαγωγής, “με διαδικασίες που δεν θα εγγυώνται ότι οι μαθητές θα σπουδάζουν τα γνωστικά αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν”.

Όπως έχει γίνει γνωστό την μεθεπόμενη εβδομάδα ο κ. Γαβρόγλου θα ανακοινώσει το τριετές σχέδιο για την παιδεία όπου εκτιμάτε ότι θα τεθούν αυστηρά χρονοδιαγράμματα για τις αλλαγές στην Παιδεία.

Επιδίωξη του κ. Γαβρόγλου είναι να προκύψει ένα τελικό πόρισμα πριν τα Χριστούγεννα πάνω στο οποίο το υπουργείο Παιδείας θα βασιστεί για να προχωρήσει στις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες για το Λύκειο ( Β και Γ τάξη), το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ και το πρώτο έτος στα ΑΕΙ.

dikaiologitika.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral