Ποτάμι: Καλεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για πρόταση μομφής για το «μ@λ@κες» του Ζουράρι

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/11/2016 - 20:43 | Author: Newsroom

Να καταθέσουν από κοινού πρόταση μομφής για τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα με αφορμή το σχόλιο του «είναι μ@λ@κες όσοι λένε τον Κάστρο δικτάτορα» καλεί τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης

Με ανάρτησή του στο twitter καλεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να υποβάλλουν πρόταση μομφής για τον Κ. , σημειώνοντας ότι συμφωνεί με την πρόταση του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Σταύρου Τσακυράκη. «Ναι! Το Ποτάμι συμφωνεί με τον Τσακυράκη. Καλούμε άλλους 42 βουλευτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κάνουμε πρόταση μομφής για τον υφυπουργό Ζουράρι» έγραψε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha κλήθηκε να σχολιάσει εκείνους που μετά το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν ως δικτάτορα, αποκαλώντας τους μ@λ@κες, δηλώνοντας ότι βαριόταν να εξηγήσει το γιατί, ενώ όσον αφορά το γεγονός ότι στην Κούβα επί 56 χρόνια δεν είχαν διεξαχθεί εκλογές, αυτό οφείλεται σε άλλο σύστημα που ίσχυε στη χώρα.

O καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Σταύρος Τσακυράκης με σχόλιο στoν προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πρότεινε «η αντιπολίτευση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον του υφυπουργού Παιδείας Κώστα για τις σημερινές δηλώσεις του, οι οποίες είναι ασυμβίβαστες με το αξίωμά του.»

Νωρίτερα δε είχε σχολιάσει ότι ο κ. είναι το άκρως αντίθετο της Παιδείας και αποτελεί προσβολή για τον πολιτισμό να είναι υφυπουργός Παιδείας και είχε ζητήσει από την ακαδημαϊκή κοινότητα να αντιδράσει συλλογικά ζητώντας την παύση του.

iefimerida.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral