ΠΟΣΥΠ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΔΙΕΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/05/2016 - 20:54 | Author: Newsroom

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Π.Ο. Σ.Υ.Π.

Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776, e

mail: posyp@minedu.gov.gr

Μαρούσι 17-05-2016

Αρ. Πρωτ.: 24

Προς: – Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

κ. Νικόλαο Φίλη

– Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς

κ. Παυσανία Παπαγεωργίου

Κοιν.: – Μέλη μας

Καταγγελία της διαχρονικής πολιτικής εξυπηρέτησης των συντεχνιών στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας.

Κε Υπουργέ,

Κε Γενικέ,

Η ΠΟΣΥΠ εκφράζει την αγανάκτησή της και καταγγέλλει τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό και την απαξίωση της διοίκησης της εκπαίδευσης και στις δομές της Δια Βίου Μάθησης.

Η Ομοσπονδία μας είχε εκφράσει από το 2013, στην τότε Πολιτική Ηγεσία, την πλήρη αντίθεση της στο ν. 4186/2013 και είχε καταγγείλει τόσο τη δημιουργία Διευθύνσεων Δια Βίου Μάθησης σε κάθε νομό, όσο και το αποκλειστικό δικαίωμα συμμετοχής σε θέσεις διευθυντών ΔΙΕΚ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Επειδή, δίπλα στην τότε πολιτική ηγεσία (Γκιουλέκας Κ.) είχε βρεθεί μια ομάδα εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, άδραξε την ευκαιρία με τη σύνταξη του νόμου να εξυπηρετήσει τον κλάδο της με σκανδαλώδη τρόπο και να δημιουργήσει θέσεις ευθύνης για συντεχνιακή ανάλωση.

Από τότε η ΠΟΣΥΠ με έγγραφα και υπομνήματα ζητούσε τη θεραπεία των δύο αυτών σκανδαλωδών διατάξεων, τόσο για την κατάργηση της πρόβλεψης δημιουργίας Διευθύνσεων Δια Βίου Μάθησης σε κάθε νομό, όσο και για την τροποποίηση του νόμου ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε θέσεις Δ/ντών ΔΙΕΚ και διοικητικοί υπάλληλοι, όταν μάλιστα όλοι οι υπηρετούντες διοικητικοί σε αυτά είναι μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί και όταν η θέση του Δ/ντή στα ΔΙΕΚ είναι αμιγώς διοικητική θέση.

Επιπρόσθετα αναφέρουμε ότι παρόμοιο αίτημα, για τις θέσεις Διευθυντών, έχει υποβληθεί και από τη ΔΟΕ.

Παρά τη γνωστοποίηση του θέματος και των προτάσεων μας και σ’ εσάς και παρά τις ανέξοδες διαβεβαιώσεις του Γενικού για το δίκαιο του αιτήματός μας, και εσείς τελικά υποκύψατε στις συντεχνιακές λογικές.

Έτσι με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εκδώσατε στις 20/04/2016 για την πλήρωση θέσεων με επιλογή διευθυντών δημοσίων ΙΕΚ (Κ1/67418/20-04-2016) και εσείς επιβεβαιώσατε και επιβραβεύσατε νοοτροπίες και πρακτικές που θα έπρεπε να ανήκουν στο χθες, όταν μάλιστα έχετε ευαγγελιστεί το ¨νέο¨.

Ζητάμε να ανακληθεί η ανωτέρω πρόσκληση, να τροποποιηθεί ο νόμος και να δοθεί δικαίωμα συμμετοχής και στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Ζητάμε ισότιμη μεταχείριση, ισονομία και διαφάνεια, χαρακτηριστικά που σίγουρα θα πρέπει να διέπουν τη δημόσια διοίκηση.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΥ

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral