ΠΟΣΥΠ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κ. ΠΑΝΤΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/01/2017 - 11:44 | Author: Newsroom

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Π.Ο.Σ.Υ.Π.

Κύριε Υπουργέ,

Η ΠΟΣΥΠ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση, αντί να περιοριστεί σε ευχές για μια καλή νέα χρονιά, να επικοινωνεί μαζί σας για να θέσει εκ νέου υπόψη σας την απαράδεκτη στάση του Γενικού Γραμματέα κου Παντή, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες, αρνείται επίμονα να συναντήσει την Ομοσπονδία μας.

Γραπτό αίτημά μας, που στη συνέχεια υποβλήθηκε κατ’ επανάληψη και προφορικά, εκκρεμεί από τα μέσα Οκτωβρίου 2016.

Η ανακοίνωση του Προέδρου της ΠΟΣΥΠ το καλοκαίρι, που αποτέλεσε την αφορμή, σε καμία περίπτωση δε νομιμοποιεί το Γενικό Γραμματέα να μη δέχεται να συναντήσει ούτε τον Πρόεδρο ούτε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας.

Η στάση αυτή αποτελεί θεσμικό ατόπημα.

Κυρίως, όμως, έχει ήδη οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, ορισμένα εκ των οποίων είναι σε γνώση σας (απώλεια υπερωριακής αποζημίωσης υπαλλήλων περιφερειακών υπηρεσιών), ενώ άλλα, για τα οποία είχαμε θεωρήσει υπερβολικό να απευθυνθούμε σε εσάς (π.χ. εγκύκλιος διάθεσης γραμματέων σχολείων σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης), δυστυχώς θα τα ξαναβρούμε σύντομα μπροστά μας.

Κε Υπουργέ,

Τα παραπάνω και πολλά ακόμη θα είχαν αποφευχθεί αν ο κος Γενικός είχε την διάθεση να τηρεί την αυτονόητη υποχρέωση που απορρέει από το ρόλο του: να συνομιλεί με την ΠΟΣΥΠ, όπως και με όλες τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζόμενων του Υπουργείου.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε εσάς, ως τον μόνο αρμόδιο να παρέμβετε για την επίλυση του προβλήματος και την αποκατάσταση της θεσμικής ομαλότητας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral