ΠΟΣΥΠ – ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2016 - 21:16 | Author: Newsroom

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Π.Ο.Σ.Υ.Π.

Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776 e

mail: posyp@minedu.gov.gr

Μαρούσι 12 Απριλίου 2016

Αρ. Πρωτ.: 20

Θέμα: «Αίτημα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας»

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Γενικέ,

Η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, ζητά άμεσα συνάντηση μαζί σας, διότι εδώ και 3 μήνες όλα τα θέματα που αφορούν σε ζητήματα και αιτήματα των διοικητικών υπαλλήλων είτε εξαντλούνται σε ευχολόγια, είτε παραμένουν στάσιμα, είτε έχουν απορριφθεί.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε το θέμα των εκκρεμών μετατάξεων εκπαιδευτικών στη διοίκηση, για τη στελέχωση των υπηρεσιών μας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό, που κινούνται μεταξύ της ερμηνείας των αποφάσεων των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών (ΚΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ) και των πάσης φύσεως σκοπιμοτήτων και πιέσεων.

Τελικά, όπως φαίνεται, έχει πάλι προκριθεί η στελέχωση των υπηρεσιών μας με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, διότι θα πρέπει και εσείς να εξυπηρετήσετε τον κομματικό σας στρατό και ψάχνετε το περιτύλιγμα.

Επίσης ο Γραμματέας διά Βίου Μάθησης, σε θέματα που αφορούν ζητήματα και αιτήματα διοικητικών υπαλλήλων, όπως αυτό τις ισότιμης συμμετοχής των διοικητικών υπαλλήλων στις θέσεις ευθύνης των ΙΕΚ, οι οποίες είναι αμιγώς διοικητικές θέσεις, άγεται από τις θέσεις των άμισθων συμβούλων σας (εκπαιδευτικών), αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων με σαθρά επιχειρήματα.

Για τις 2 επιτροπές που έχουν συσταθεί για την επεξεργασία των Οργανισμών της Κεντρικής Υπηρεσίας αλλά και των Περιφερειακών Υπηρεσιών, αυτές πελαγοδρομούν χωρίς σαφή στρατηγική, χρονοδιάγραμμα και κατευθύνσεις από την Πολιτική Ηγεσία.

Τέλος για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποπτευόμενοι φορείς μας, όπως είναι τα ΓΑΚ, η Εθνική Βιβλιοθήκη κ.ά., όχι μόνο δεν έχουμε ακόμη συζητήσει αλλά υπάρχει και πλήρη αδιαφορία από πλευράς σας.

Περιμένοντας τη θετική σας ανταπόκριση στο αίτημα μας, σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας, έχοντας εξαντλήσει κάθε καλή διάθεση συνεννόησης και διαλόγου, στο επικείμενο Συνέδριο μας θα καθορίσει τις θέσεις και τις δράσεις της, βάση των συγκεκριμένων πράξεων σας και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησής τους, για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων της διοίκησης της εκπαίδευσης.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΥ

Loading...
  • europalso

    ideascentral