Πόσες προσλήψεις και ειδικότητες θα γίνου έως την Παρασκευή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/09/2014 - 18:54 | Author: Newsroom

Σε 2.000 έως 2.500 νέες προσλήψεις αναπληρωτών αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας την τρέχουσα εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το news.gr.

Οι προσλήψεις θα αφορούν τόσο την Ειδική Αγωγή όσο και τη Γενική Εκπαίδευση και θα διατεθούν πιστώσεις μέσω του ΕΣΠΑ και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Δεν έχει γίνει αναλυτική κατανομή των πιστώσεων ανά ειδικότητα καθώς εντός της εβδομάδας και μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να γίνει η επικαιροποίηση των κενών.

Μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό ότι αναμένονται προσλήψεις στα Μουσικά Σχολεία και το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν ανακοινωθεί και οι προσλήψεις φιλολόγων Ειδικής Αγωγής.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αναμένεται να διατεθούν περίπου 400-500 πιστώσεις. Από εκεί και πέρα θα απομείνουν περίπου 1.000 πιστώσεις μέσω των οποίων, εκτός απροόπτου, θα καλυφθούν λειτουργικά κενά που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Το υπουργείο Παιδείας θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει την πρόσληψη περίπου 15.000 αναπληρωτών μέχρι και την άλλη εβδομάδα. Αυτή την εβδομάδα θα γίνουν περίπου 2.000-2.500προσλήψεις και άλλες τόσες αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι ο αριθμός των κενών που έχει καταγεγραμμένα το υπουργείο Παιδείας μέσω του MySchool είναι μικρότερος από αυτών που στέλνουν οι Διευθύνσεις γεγονός που οδήγησε τον Διευθυντή του γραφείου του κ. Λοβέρδου, κ. Χρηστάκη, στην αποστολή εγγράφου για την ακριβή καταγραφή τους.

Το θέμα των κενών τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, από τη ΔΟΕ στη συνάντηση την οποία είχε το Δ.Σ με τον υπουργό Παιδείας από την πλευρά του οποίου τονίστηκε ότι δε συνάδουν με τα στοιχεία που έχει καταγεγραμμένα το υπουργείο.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral