Πόσες πιστώσεις υπάρχουν ακόμα για αναπληρωτές…

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/01/2017 - 09:50 | Author: Newsroom

Ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων:

Διαμαρτυρηθήκαμε χτες σε ανώτερους πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου για τις καθυστερήσεις στην διάθεση των πιστώσεων. Δηλώθηκε άγνοια κι έκπληξη για το όλο θέμα όσο και για το ύψος τους. Ζητήθηκαν στοιχεία για τα όσα λέγαμε τα οποία και στείλαμε σήμερα το πρωί.

Μετά και την ανακατανομή των που έγινε σήμερα, στην πρωτοβάθμια μένουν 600 (ΠΔΕ, κρατικός) περίπου πιστώσεις από τις οποίες θα γίνουν οι περίπου 120 έως 150 περίπου (εξαρτάται αν καλυφθούν τα κενά της Δυτικής Θεσσαλονίκης) προσλήψεις της Γενικής. Ζητήσαμε τα υπόλοιπα να διατεθούν στην ειδική.

ΕΣΠΑ: απομένουν 160 στην ειδική για παράλληλη. Και πάνω απ 550 πιστώσεις για το νέο ολοήμερο σχολείο οι οποίες λιμνάζουν. Πιέζουμε μέρος αυτών, γιατί όλες δεν επιτρέπεται, να μεταφερθούν στην ειδική για προσλήψεις στην παράλληλη.

ΔΥΕΠ: απομένουν 400 περίπου ΕΣΠΑ πλήρους ωραρίου. Οι νέες προσλήψεις, αυτές που περιμένουμε δηλαδή έως την Δευτέρα, θα γίνονται από μια νέα κατηγορία πιστώσεων (“Ασύλου”) οι οποίες είναι 260 πλήρους ωραρίου και τις διαχειρίζεται η αρχή που διαχειρίζεται και το ΕΣΠΑ.

Για τους συναδέλφους που περιμένουν: πιέζουμε να μεταφερθούν όλα τα υπόλοιπα, ΕΣΠΑ και Γενικής, στην ειδική και να πάμε σε προσλήψεις παράλληλης.

Για τους συναδέλφους που δουλεύουν:
όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, κινούμαστε έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε περίπτωση και θα ενημερώσουμε γι αυτό με εκτενέστερη ανακοίνωση τις επόμενες μέρες.

Loading...
  • europalso

    ideascentral