Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/07/2016 - 18:03 | Author: Newsroom

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΩΣ ΤΟ 2020 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο Ν. ΦΙΛΗΣ – ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΔΙΑΤΑΞΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΔΕ

avgi.gr Μ. ΚΩ. και βιβλία ήδη στις αίθουσες

Πόρους 3 δισ. ευρώ προανήγγειλε για τις ανάγκες της παιδείας, της έρευνας και της διά βίου μάθησης μέχρι το 2020 ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Πρόκειται για κονδύλια που, όπως είπε, προέρχονται τόσο από το όσο και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και από την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία βρισκόμαστε σε σχετικές διαπραγματεύσεις.

Χθες, εξάλλου, υπεγράφη δανειοδοτική συμφωνία με την ΕΤΕπ για το ΕΛΙΔΕΚ, από όπου ο Ν. Φίλης υπογράμμισε ως προτεραιότητα την “ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και των εκπαιδευτικών”.

“Περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τη βελτίωση των υποδομών της εκπαίδευσης, την προσχολική εκπαίδευση, ενάντια στην πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την ενίσχυση των ΑμεΑ και ατόμων από ειδικές κοινωνικές ομάδες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την υποστήριξη της διά βίου μάθησης και της μαθητείας” τόνισε ο Ν. Φίλης, συμπληρώνοντας πως επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ προορίζονται για την αναβάθμιση της έρευνας και της καινοτομίας, της συνέργειας επιχειρήσεων, κέντρων έρευνας και ΑΕΙ, τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Προς αύξηση των πόρων ΠΔΕ για το 2016 και 2017

Ήδη στην αρχή της εβδομάδας “ξεκλείδωσαν” 216 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες των προσλήψεων αναπληρωτών φέτος -πάνω από 15.000. Για τον ίδιο σκοπό, αναμένεται διάταξη, σύμφωνα με πληροφορίες, για την αύξηση των πόρων του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων το 2016 και το 2017.

Στο μεταξύ, τα βιβλία είναι ήδη στις αίθουσες για τη νέα σχολική χρονιά. Χθες ολοκληρώθηκε η διανομή στα Γενικά Λύκεια. Πρόκειται για 1.255 σχολικές μονάδες, στις οποίες έφτασαν 4,7 εκατ. αντίτυπα διδακτικών βιβλίων. Τέλη Ιουνίου ολοκληρώθηκε η διανομή και στα 4.240 δημοτικά, που έλαβαν 12,8 εκατ. βιβλία.

Στα Γυμνάσια η διανομή αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις 20 Ιουλίου.

800 εκπαιδευτικοί στους καταυλισμούς

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε χθες 800 προσλήψεις εκπαιδευτικών για τις ειδικές τάξεις προσφύγων σε σχολεία αλλά και καταυλισμούς, για τη γλωσσική διδασκαλία. Κατά τη συνάντησή του με την τέως πρωθυπουργό της Δανίας και νυν διευθύνουσα σύμβουλο της ΜΚΟ “Save the children international” Helle Thorning- Schmidt, συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία της οργάνωσης με την επιτροπή του υπουργείου για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

“Από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν ειδικές τάξεις υποδοχής όπου θα εγγραφούν παιδιά προσφύγων που κατοικούν σε αστικά κέντρα, ενώ σε καταυλισμούς που είναι μακριά από αστικά κέντρα θα δημιουργηθούν εκπαιδευτικές δομές. Προφανώς τα νηπιαγωγεία θα είναι δίπλα στις μητέρες στους καταυλισμούς” τόνισε ο υπουργός.

Loading...
  • europalso

    ideascentral