Πώς θα γίνουν 20.000 διορισμοί στην Παιδεία – Τί θα γίνει με τους αναπληρωτές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/01/2017 - 12:38 | Author: Newsroom

Μέσω ΑΣΕΠ ετοιμάζεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκπαιδευτικών – Διαφορετικό σύστημα για εκπαιδευτικούς που ήδη εργάζονται ως . Στόχος της κυβέρνησης είναι η τοποθέτηση 20.000 εκπαιδευτικών τα επόμενα τρία χρόνια.

Σε διαγωνισμό για την πρόσληψη εκπαιδευτικών σε μόνιμες θέσεις ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, με στόχο την κάλυψη των χρόνιων κενών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» μέσω των διαδικασιών του ετοιμάζεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών , προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το θέμα των μόνιμων διορισμών είναι πολύπλοκο, καθώς υποχρεωτικά πρέπει να «περάσουν» από το ΑΣΕΠ, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει διαφορετικό σύστημα για τους εκπαιδευτικούς που ήδη εργάζονται ως αναπληρωτές.

Οι θα έχουν ειδική μεταχείριση (κάποιο είδος μοριοδότησης), με δεδομένο ότι χρόνια τώρα καλύπτουν πάγιες ανάγκες των σχολείων. Το υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε χθες, δεν έχει καταλήξει ακόμη στο σύστημα με το οποίο θα πραγματοποιηθούν οι διορισμοί, κάτι που θα γίνει ύστερα από διάλογο με τις Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Ο διαγωνισμός θα μπορούσε να γίνει μέσα στο 2017 και πριν από το καλοκαίρι, αλλά επειδή οι διαδικασίες έως την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων είναι χρονοβόρες, δύσκολα το νέο προσωπικό θα μπορούσε να προσληφθεί με την έναρξη της ερχόμενης σχολικής χρονιάς

Δεν έχει αποφασιστεί το σύστημα διορισμών, διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΠΘ, η απόφαση για το σύστημα των εκπαιδευτικών θα παρθεί ύστερα από συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών

Οπως διευκρίνισε την Τρίτη, το υπουργείο Παιδείας «δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το σύστημα των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών».

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η σχετική απόφαση θα παρθεί ύστερα από συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral