Πώς θα εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο για τους εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/12/2015 - 15:24 | Author: Newsroom

Πώς θα εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο για τους εκπαιδευτικούς

του Δ.Μπράτη

Με αφορμή ερωτήματά σας,σχετικά με το νέο μισθολόγιο των Δ.Υ και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών, σας ενημερώνω για τα εξής:
1.Το νέο μισθολόγιο ισχύει από 1-1-16.Πιθανόν, όμως,επειδή δεν θα προλάβουν οι Δνσεις εκπαίδευσης να εφαρμόσουν τον νέο νόμο τον Γενάρη, η μισθοδοσία του Ιανουαρίου να γίνει με το παλιό μισθολόγιο και οι όποιες διαφορές προκύψουν θα συμψηφισθούν την 1η του Φλεβάρη.

2.Η επανακατάταξη όλων των υπαλλήλων θα γίνει με το συνολικό χρόνο υπηρεσίας και τα τυπικά προσόντα που θα έχει ο κάθε υπάλληλος στις 31-12-15.Επομένως όσοι έχετε διδακτορικά-μεταπτυχιακά που δεν τα έχετε καταθέσει ,να τα καταθέσετε στις Δνσεις εκπαίδευσης.Για τη συνάφεια αποφασίζουν τα ΠΥΣΠΕ.
Σε ό,τι αφορά στην αναγνώριση των μεταπτυχιακών των αναπληρωτών για μισθολογική εξέλιξη ο νόμος που ψηφίστηκε δεν κάνει διάκριση μόνιμων-αναπληρωτών , αλλά υπάρχει η γνωστή απόφαση του κ.Μητσοτάκη που δεν τα αναγνωρίζει παρά μόνο αν αποτελούν μοναδικό προσόν πρόσληψης.Το θέμα αναμένεται να διευκρινισθεί με την εγκύκλιο του ΓΛΚ.
3.Για όσους προκύπτει αύξηση στις αποδοχές αυτή θα δοθεί τμηματικά σε 4 χρόνια ( 25% το χρόνο) ,αρχής γενομένης από 1-1-16.Για όσους προκύπτει μείωση δεν θα έχουν μείωση στις αποδοχές σε σχέση με τις αποδοχές που λαμβάνουν σήμερα γιατί το ποσό της μείωσης θα διατηρηθεί ως προσωπική διαφορά.Όμως στο μέλλον δεν θα λαμβάνουν καμία αύξηση μέχρι να εξαλειφθεί η προσωπική διαφορά.
4.Για τη διετία 2016-18 δεν θα υπάρξει καμία μισθολογική εξέλιξη μισθούς των Δ.Υ οι οποίοι παγώνουν.Ούτε μεταπτυχιακά για μισθολογική εξέλιξη θα αναγνωρίζονται.Επανακατάταξη θα γίνει μετά την 1-1-18,χωρίς όμως να υπολογισθεί η διετία 16-18.Ουσιαστικά χάνεται ένα ΜΚ για όλους τους Δ.Υ.
5.Η βαθμολογική εξέλιξη δεν συνδέεται πλέον με τη μισθολογική εξέλιξη.Ο κάθε συνάδελφος παίρνει το επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο ,μόλις συμπληρώσει δύο χρόνια στο προηγούμενο,εκτός από τη διετία 2016-18 .Η βαθμολογική εξέλιξη περιλαμβάνεται σε άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δόθηκε για διαβούλευση.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral