Πώς μπορεί να γίνει υπέρβαση του εγκεκριμένου αριθμού 1000 αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/12/2014 - 12:13 | Author: Newsroom

Ως 7μηνης διάρκειας υπολογίστηκαν οι πιστώσεις που προήλθαν από την αξιοποίηση των αδειών άνευ αποδοχών των μονίμων εκπαιδευτικών, όπως προκύπτει από γραπτή απάντηση του υπουργού Παιδείας.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρωπομηνών που εγκρίθηκαν ήταν 7.000 (7Χ1000 αναπληρωτές).

Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα υπέρβασης του εγκεκριμένου αριθμού των 1.000 αναπληρωτών, εφόσον από το σύνολο των πραγματοποιηθεισών προσλήψεων και της χρονικής διάρκειας απασχόλησης δεν υφίσταται υπέρβαση του συνολικού αριθμού των ανθρωπομηνών, ήτοι της πραγματικής μονάδας μέτρησης οικονομικής δαπάνης.

Όπως είναι γνωστό, οι εν λόγω πιστώσεις θα καλυφθούν από την εξοικονόμηση που προκύπτει από τις 1.013 άδειες άνευ αποδοχών που έχουν λάβει μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί προσλήψεις με τις πιστώσεις αυτές, ενώ ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδής έχει ενημερώσει ότι έχουν απομείνει 100 πιστώσεις που, αν αθροιστούν με τις 140 που προέρχονται από ανακλήσεις προσλήψεων αναπληρωτών, ανέρχονται περίπου στις 240. Δεδομένου ότι οι προσλήψεις από τον Ιανουάριο και έπειτα θα είναι μικρότερης χρονικής διάρκειας, μπορούν να δώσουν και περισσότερες από 240 προσλήψεις.

Καλόγηρος Βασίλειος NEWS.GR

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral