Πώς είναι η κατάσταση στα σχολεία με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/09/2015 - 18:05 | Author: Newsroom

Πώς είναι η κατάσταση στα σχολεία με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να καθησυχάζει ότι μέχρι 10 Οκτώβρη θα έχουν καλυφθεί όλα τα κενά, όμως η κατάσταση στα σχολεία συνεχίζει να είναι εκρηκτική.

Με μόλις 2.579 προσλήψεις σε νηπιαγωγούς και δασκάλους που θα τοποθετηθούν σε όλη την Ελλάδα μέσα στην εβδομάδα, το μόνο που θα καταφέρει η νέα ηγεσία είναι να περιορίσει ντροπιαστικά φαινόμενα όπως αυτό που κατεγράφη μέσα στον Σεπτέμβρη με μαθητές να πηγαίνουν… εκ περιτροπής στο σχολείο καθώς υπήρχαν μόνο 2 δάσκαλοι και η διευθύντρια. Ο λόγος για το 2ο Δημοτικό Αναβύσσου το οποίο θα πάρει μια ανάσα από εβδομάδα με την έλευση επιπλέον προσωπικού.

Ανενεργό θα μείνει και το πρόγραμμα του ολοήμερου τις επόμενες εβδομάδες σε αρκετά δημοτικά, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής, στα οποία αν και έχουν καταγραφεί 70 κενά, εγκρίθηκαν μόνο δύο προσλήψεις για το ολοήμερο. Αν και το υπουργείο Παιδείας έκανε λόγο για 19.000 προσλήψεις, το πρώτο κύμα αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν ξεπερνά τις 3.500 προσλήψεις.

Καθυστερήσεις

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στην Ειδική Αγωγή, όπου δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών. Οι εκπαιδευτικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου τονίζοντας ότι οι πρώτες τοποθετήσεις θα γίνουν στα μέσα Οκτώβρη. Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου παραδέχεται με τη μεγαλύτερη ειλικρίνεια, σε σχέση με τη γενική αγωγή, ότι τα ειδικά σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, ενώ σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς υπάρχουν 1.000 κενά στην ειδική αγωγή για τα οποία δεν έχουν βρεθεί ακόμα πιστώσεις.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral