Πώς είναι για τα παιδιά το σχολείο των ονείρων τους ( video)

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/05/2015 - 16:36 | Author: Newsroom

Μια ταινία μικρού μήκους δημιουργήθηκε από τις ιδέες και τη φαντασία των μαθητών. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις χαλάρωσης και ανάπτυξης εμπιστοσύνης, άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και εξέφρασαν ιδέες για το σχολείο των ονείρων τους.

Ερωτήθηκαν και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου, αποτυπώνοντας τη σκέψη τους μέσα από παραγωγή γραπτού λόγου. Όλα τα παραπάνω τα έκαναν σενάριο και με την αρωγή φορέων και παραγόντων ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο project.
Έτσι μεταξύ των άλλων, αποτυπώνονται τα άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, η βιωματική μάθηση, το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και η παιγνιώδης αναδυόμενη μάθηση.
Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους που δημιούργησε το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου με την οποία και συμμετείχε στον Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης Δημοτικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η ταινία διακρίθηκε καθώς αναδείχθηκε μεταξύ των τριών πρώτων ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 9 Μαϊου.
Για την παραγωγή της ταινίας συνεργάστηκαν οι:
Υπεύθυνος παραγωγής – Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Νίκος Βιντζηλαίος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος
Σενάριο: Μαθητές Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Τριπόδων Νάξου – Νίκος Βιντζηλαίος
Κάμερες – Μοντάζ – Μίξη ήχου: Γιάννης Παπαδάκος
Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Τσιριγωτάκη
Μουσική: The Hunger, Epic Music
Πρωταγωνιστές οι μαθητές: Σαμάντα Άρα, Ανάργυρος Ζεύλης, Ευάγγελος Λαγογιάννης, Μαρία Ελένη Λιοφάγου, Φραγκίσκα Στεφανία Μαράκη, Νίκος Μαργαρίτης, Δημήτρης Μητρόπουλος, Μαρία Κυριακή Σκάρκου και Αικατερίνη Χαμηλοθώρη.

Loading...
  • europalso

    ideascentral