«Πώς απαντάτε στους δασκάλους οι οποίοι αντιστέκονται στη σίτιση των μαθητών μέσα στις αίθουσες;»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/03/2018 - 11:45 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – ΘΕΜΑ: Συγχωνεύσεις-υποβιβασμοί σχολείων και προκαλούν αναταράξεις στην τοπική εκπαίδευση της Αιγιάλειας, που αναμένει μια κάποια θεσμική αντίδραση

Μέτωπο κατά του υπουργείου Παιδείας και των κεντρικών του υπηρεσιών στην Αχαΐα, στήνεται στην Αιγιάλεια, αφού η ισχύς των «σχολικών γευμάτων» από τη μία και το ενδεχόμενο συγχώνευσης σχολείων από την άλλη, έχουν θέσει σε κατάσταση επιφυλακής, δήμο και εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι δάσκαλοι αντιστέκονται στη των μέσα στις αίθουσες, ενώ επαγγελματίες της εστίασης αναρωτιούνται πότε το υπουργείο Εργασίας έκανε τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων της περιοχή Μένιος Κουτρόπουλος, δηλώνει δημοσίως «πως κανείς ντόπιος επαγγελματίας δεν έμαθε για τη σύμβαση του έργου, γι’ αυτό και πολλοί αιφνιδιάστηκαν από την προμήθεια φαγητού, μέσω επιχείρησης εκτός νομού».

Στο 3ο Δημοτικό Αιγίου, η Επιτροπή Παραλαβής Γευμάτων, δύο μέρες μετά την έναρξη του μέτρου, εντόπισε «ακαταλληλότητα στα γεύματα, ως προς τη θερμοκρασία που αυτά έφθαναν στο », όπως ομολογεί ο διευθυντής του και πρώην διευθυντής πρωτοβάθμιας Αχαΐας Τριαντάφυλλος Κιντής.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις σε ζητήματα υγείας και κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των παιδιών» λέει, μη παραλαμβάνοντας τα γεύματα και αναμένοντας κάποια θεσμική ευαισθητοποίηση.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

Πώς απαντάτε στους δασκάλους οι οποίοι αντιστέκονται στη σίτιση των μαθητών μέσα στις αίθουσες, ενώ επαγγελματίες της εστίασης αναρωτιούνται πότε το υπουργείο Εργασίας έκανε τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral