Πονοκέφαλος τα 3.000 κενά εκπαιδευτικών.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/08/2014 - 16:35 | Author: Newsroom

Πονοκεφαλιάζουν στο υπουργείο Παιδείας για 3.000 θεωρητικά κενά στα σχολεία, τα οποία οφείλονται στο γεγονός ότι οι πιστώσεις των αναπληρωτών φθάνουν τις 19.500, αν και ζητήθηκαν 22.500 άτομα.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πεπεισμένος ότι θα καλυφθούν τα φετινά κενά ενώ εξέφρασε την αγωνία του για την επόμενη σχολική χρονιά όπου οι πιστώσεις των αναπληρωτών αναμένεται να είναι μειωμένες.

Όσον αφορά τον τρόπο κάλυψης των 3000 κενών ο Υπουργός Παιδεία αναφέρθηκε σε τρεις τρόπους:

  1. Με 500 λιγότερες αποσπάσεις.
  2. Με τις παράλληλες αναθέσεις.

Η τρίτη μέθοδος αφορά το δημοτικό.

  • Ήδη έγραψε το news.gr ότι εξετάζεται η μεταφορά της μελέτης από το ολοήμερο στο πρωινό πρόγραμμα για τις τάξεις Α’, Β’, Γ’, Δ’ δημοτικού. Ακόμα δεν είναι γνωστό ποιες ώρες θα αφαιρεθούν.

Για το μέτρο των δημοτικών σχολείων ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι “δεν είμαι έτοιμος ακόμη να την παρουσιάσω, γιατί δεν είναι έτοιμη η πρόταση, τη Δευτέρα όμως θα την ανακοινώσουμε μετά την πρωινή συνεδρίαση στο Υπουργείο και την Τρίτη όποιος θέλει θα τη σχολιάσουμε στην Ολομέλεια”.

Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων λέγοντας χαρακτηριστικά “σήμερα σας φέρνουμε να ψηφίσετε μια πηγή χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Είναι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να πληρώνεις καθηγητές και δασκάλους; Εκεί έχουμε φτάσει. Κύριε Μάντα, άραγε από πολιτική επιλογή, όπως μας ρωτήσατε σε προηγούμενη Επιτροπή; Όχι, από την πτώχευση, διότι αυτή διαχειριζόμαστε. Φτάσαμε εξ ανάγκης εκεί και λέμε τώρα ότι τα πράγματα φρακάρουν”.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral