Πολυτεχνείο: Πορείες κατά της κατάληψης – Να αποχωρήσουν οι καταληψίες ζητούν φοιτητικοί σύλλογοι

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/11/2017 - 16:12 | Author: Newsroom

Μεγαλώνουν οι αντιδράσεις για την  του ιστορικού χώρου του από ομάδες αντιεξουσιαστών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις μνήμης και σήμερα, Πέμπτη (16/11/2017), δεύτερη ημέρα του τριήμερου εορτασμού της επετείου της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά την πτώση της Χούντας, που δεν πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου, γεγονός που έχει προκαλέσει επικρίσεις και από άλλες ομάδες του αναρχικού χώρου. Μάλιστα, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων και πορεία προς το Πολυτεχνείο ενάντια στην «αντικινηματική κατάληψη».

Μία ώρα αργότερα, στις 16:00 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πιο συγκεκριμένα το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) και η νΚΑ, απευθύνουν κάλεσμα σε «όλες τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς, καθώς επίσης και τις μαχόμενες πολιτικές δυνάμεις του κινήματος» σε συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, για να πάρουν «από κοινού πρωτοβουλία» ώστε να ανοίξει το Πολυτεχνείο.

Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) συνεδριάζει αδιάκοπα από χθες, Τετάρτη (15/11/2017). Οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ έχουν ζητήσει την αποχώρηση των καταληψιών, αλλά και των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, ενώ η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 έχει ζητήσει να λυθεί το ζήτημα με «πολιτικούς όρους» και όχι με δυνάμεις καταστολής.

Ανακοίνωση εξέδωσαν σήμερα και μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), στην οποία τονίζουν: «Με τα τελευταία γεγονότα που προκάλεσε μια ομάδα ατόμων που δεν έχει καμιά σχέση με το φοιτητικό, σπουδαστικό και γενικότερα με το εργατικό και λαϊκό κίνημα, με την “κατάληψη” του Πολυτεχνείου, δημιουργούνται εμπόδια που ακυρώνουν την επιθυμία μαθητών, σπουδαστών και άλλων εργαζομένων της Αθήνας και του Πειραιά να επισκεφτούν το Πολυτεχνείο για να τιμήσουν το λαϊκό ξεσηκωμό και να μάθουν περισσότερα για τις ηρωικές μέρες της εξέγερσης. (…) Καλούμε το λαό και τη νεολαία να αγνοήσει τις προκλήσεις της ομάδας αυτής και να γιορτάσει, όπως πάντα, μαζικά και μαχητικά τον ξεσηκωμό του Νοέμβρη. Να συνδέσει τους στόχους και τα αιτήματα του χτες με τα αιτήματα και τις ανάγκες που το σήμερα γεννά, ενάντια στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ. Να συνεχίσει τη μαζική πάλη του για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να αποτρέψει τις νέες διευκολύνσεις στις αμερικάνικες και ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας στον Τράμπ. Να διαδηλώσει μαζικά με τις ταξικές δυνάμεις και φοιτητικούς συλλόγους, με το εργατικό κίνημα, στην πορεία προς την αμερικανική Πρεσβεία», σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral