«Πόλεμος» μεταξύ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την πρωινή προσευχή στα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/12/2015 - 19:07 | Author: Newsroom

«Πόλεμος» μεταξύ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχει ξεσπάσει με αντικείμενο την προσευχή στα σχολεία, αναδεικνύοντας και τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές που χωρίζουν τα δύο κόμματα της κυβέρνησης.

«Θα προσευχόμαστε εμείς και για τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε σήμερα η πρόεδρος της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου, στους συναδέλφους της του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν την κατάργηση της πρωινής προσευχής και την μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία.
«Στις δημοκρατίες ο κάθε ένας ακόμα και μειοψηφών μπορεί να έχει την άποψή του και να την εκφράζει ελεύθερα. Στη κατά πλειοψηφία χριστιανική ελληνική κοινωνία, στη χώρα μας που βάσει Συντάγματος η επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθοδοξία, προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση της Νεολαίας Σύριζα δεν θα μπορούσε να βρει εφαρμογή», δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο «Αθήνα 98,4» η κα. Παπαδοπούλου.
«Οι εξαιρέσεις που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στη πρωινή προσευχή ας μην παρίστανται. Δεν πειράζει θα προσευχόμαστε οι υπόλοιποι για αυτούς», συνέχισε με νόημα φωτογραφίζοντας τους συναδέλφους της του ΣΥΡΙΖΑ.
Ρίχνοντας ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά η κα. Παπαδοπούλου σχολιάζει και τη θέση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για το μάθημα των θρησκευτικών λέγοντας: «Όσον αφορά στο μάθημα των θρησκευτικών, μιλάνε για θρησκειολογία δηλαδή ιστοριογραφία και δεν είναι διδαχή των θρησκειών η οποία γίνεται και καλώς γίνεται. Γιατί για να δεχθείς κάτι πρέπει να έχεις διδαχθεί τα υπόλοιπα για να μπορείς να τα απορρίψεις. Αν επιθυμούν να απορρίψουν τη διδαχή του Χριστιανισμού να απορρίψουν και τη διδαχή του Κορανίου στα μειονοτικά σχολεία. Όχι δυο μέτρα και δυο σταθμά».
Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral