Πολλά τα κενά, λίγες οι πιστώσεις που μένουν. Τί θα καλύψει η νέα ηγεσία;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/01/2015 - 15:53 | Author: Newsroom

Λίγες οι πιστώσεις πολλά τα κενά των εκπαιδευτικών

Εντοπίζονται κενά σε βασικές ειδικότητες σε Γυμνάσια

Η έλλειψη πιστώσεων στο Υπουργείο Παιδείας είναι ένα από τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν τη νέα ηγεσία καθώς παρά τις 800 και πλέον προσλήψεις που σημειώθηκαν λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές τα κενά καλά «κρατούν».

Ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδής δήλωσε στο news.gr ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή 50 κενά στις ειδικότητες ΠΕ02,03,04 κυρίως στα Γυμνάσια αφού το Υπουργείο έχει δώσει προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών στα Λύκεια. 200 κενά περίπου αριθμούν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία ενώ κενά υπάρχουν και στην Ειδική Εκπαίδευση.

Οι πιστώσεις που έχουν απομείνει στο Υπουργείο Παιδείας ανέρχονται περίπου στις 60 και ενδέχεται να αυξηθούν στις 100 με 130, αν λάβουμε υπόψη μας ότι το χρονικό διάστημα των συμβάσεων των αναπληρωτών μειώνεται και άρα εξοικονομούνται ανθρωπομήνες ενώ όσο πιο αργά γίνονται οι προσλήψεις όλο και περισσότεροι αναπληρωτές δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Μειωμένες είναι και οι πιστώσεις από το ΕΣΠΑ καθώς ανέρχονται σε μερικές δεκάδες ενώ άλλο ένα θέμα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα είναι και αυτό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα ΕΠΑΛ για την οποία υπάρχουν εγκεκριμένες 500 πιστώσεις αλλά απαιτείται νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν είναι δυνατή μέχρι επανέναρξης των εργασιών της Βουλής.

news.gr

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral