“Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των ελλήνων φοιτητών σε Α.Ε.Ι. της Ευρώπης και της Αμερικής;”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/08/2014 - 01:25 | Author: Newsroom

Διαβάστε παρακάτω την ερώτηση του Απόστολου Κακλαμάνη προς τον Υπουργό Παιδείας…

“Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στο διαθέσιμο εισόδημα της πλειονότητας των οικογενειών, κατέστησε μεταξύ των άλλων, αδύνατη την παραμονή και συνέχιση των σπουδών των πλείστων από τους έλληνες φοιτητές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής.

Πολλοί από αυτούς ευρισκόμενοι ακόμη και σε πολύ προχωρημένο στάδιο επιστρέφουν ύστερα από πολυετή οικονομική αιμορραγία των οικογενειών τους και με τις συνέπειες συναισθημάτων ματαίωσης και αδιεξόδου για το μέλλον τους.

Ως κοινωνία και ως πολιτεία μπορούμε με διάφορα καφενειακού τύπου «επιχειρήματα» να συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε μπροστά στο μεγάλο αυτό πρόβλημα. Η άποψή μου είναι η αντιμετώπιση του. Με απολύτως αντικειμενικά, ακαδημαϊκά και κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια και διαφανείς διαδικασίες υπό την ευθύνη του ΑΣΕΠ να καταβληθεί προσπάθεια σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. της χώρας, να διευκολυνθεί η συνέχιση και η ολοκλήρωση των σπουδών όσων είναι πραγματικά αδύνατη η παραμονή τους στα ξένα Α.Ε.Ι. για λόγους όχι μόνο ανθρωπιστικούς αλλά και περιορισμού της αιμορραγίας που υφίσταται λόγω της κρίσης η γενεά στην οποία θα στηριχτεί το μέλλον του Έθνους και της πατρίδας.

Κατόπιν των ανωτέρω σκέψεων και προτάσεων μου

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των ελλήνων φοιτητών σε Α.Ε.Ι. της Ευρώπης και της Αμερικής ή άλλων χωρών υψηλού κόστους σπουδών και διαμονής και αν υπάρχουν ποσοστιαία στοιχεία για το επίπεδο των σπουδών τους.

Αν θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση λόγω της μείζονος σημασίας του, μέτρα όπως η προτεινόμενη διαδικασία αντιμετώπισης ή περιορισμού αυτού του προβλήματος.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ”

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral