Ποιοι φοβούνται τους νέους;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/01/2015 - 21:30 | Author: Newsroom

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Η Καθημερινή” “Δεν θα προλάβουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν, όπως όλα δείχνουν, σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση περίπου 100.000 18άρηδες.”

Οι γεννημένοι του 1997 έχουν το δικαίωμα της ψήφου, καθώς από την αρχή του έτους έχουν αποκτήσει εκλογικά δικαιώματα, ωστόσο δεν προλαβαίνουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους διότι η κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων γίνεται τον Φεβρουάριο κάθε έτους .

Όμως θα μπορούσαν οι γεννηθέντες το 1997 να εγγράφονται αυτόματα χωρίς αίτησή τους στους εκλογικούς καταλόγους, καθώς τα στοιχεία γέννησης υπάρχουν πλέον ψηφιοποιημένα στο Εθνικό Δημοτολόγιο.

Για να συμβεί ωστόσο αυτό απαιτείται σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ή Προεδρικό Διάταγμα. Γιατί λοιπόν το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παίρνει αυτήν την απόφαση ;

Μήπως γιατί η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι οι νέοι σε πολύ μεγάλα ποσοστά ψηφίζουν άλλα κόμματα; Κατά την γνώμη μου, ήδη οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν πλήξει τα δημοκρατικά δικαιώματα των νέων ανθρώπων και τους έχουν στερήσει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η Κυβέρνηση λοιπόν δεν επιθυμεί τη νεανική ψήφο διότι φοβάται τους νέους οι οποίοι δεν συγκινούνται από τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα ψεύτικα διλήμματα.

Εμείς οι νέοι γνωρίζουμε κάλα ποιοι έφτασαν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση. Γνωρίζουμε κάλα ποιοι οδήγησαν την παιδεία σε αυτό το χάλι , ποιοι οδήγησαν τους γονείς μας στην ανεργία και στην φτώχεια. Και αναρωτιέμαι τι φταίει η γενιά μας η οποία είναι καταδικασμένη να επιλέξει μεταξύ της ανεργίας και της μετανάστευσης ;

Όποια γνώμη και να έχει ο καθένας , η ουσία είναι μια. 100.000 συμπολίτες μας (πάνω από το 1% του εκλογικού σώματος ) στερούνται το συνταγματικό δικαίωμα της ψήφου !

Δημήτρης Ντόντης (μαθητής Ά Λύκειου)

alfavita.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral