Ποιοι αποκρύβουν τα κενά των αναπληρωτών Γυμναστών;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/10/2017 - 11:09 | Author: Newsroom

Ενημέρωση απ΄ το συντονιστικό των Γυμναστών ΠΕ11:

Την περασμένη Τετάρτη 11/10, ημέρα όπου σύμφωνα με πληροφορίες απ’ το υπουργείο παιδείας θα γίνονταν οι ειδικοτήτων γενικής εκπαίδευσης για την ΠΕ, πληροφορίες για τους γυμναστές έλεγαν για πρόσληψη 31 πλήρους ωραρίου και 4 ΑΜΩ.

Τα λειτουργικά κενά σε όλη την χώρα είναι σύμφωνα με έρευνα συντονισμένη των γυμναστών (διευθύνσεις, αιρετών, διευθυντών σχολείων ) πάνω από 180 πλήρους απασχόλησης και ιδιαίτερα για την Αττική πάνω από 50.

Συνολικά οι ανάγκες τις εκπαίδευσης για ΚΦΑ τα τελευταία χρόνια (προσλήψεις 4 χρόνων πίσω) είναι πάνω από 400 ΚΦΑ, ενώ υπάρχει μια “Στοχευμένη” φθίνουσα ποσοστιαία και αριθμητική μείωση των πιστώσεων απ το υπουργείο παιδείας για ΚΦΑ από “συγκεκριμένους” Σύμβουλους του υπουργού παιδείας και συγκεκριμένης προϊσταμένης όπου συνεργάζεται στενά με τους εν λόγο κυρίους, για “εξυπηρέτηση” άλλων ειδικοτήτων.

Για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να τους κατονομάσουμε, αλλά μόλις συλλέξουμε πλήρως τα στοιχεία (εργαζόμαστε πάνω σε αυτό) θα το πράξουμε στο άμεσο μέλλον.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι οι πληροφορίες που φθάνουν απ τους εν λόγο κυρίους (σύμβουλους) προς τον 3ο όροφο του υπουργείου και τον υπουργό, για τις ανάγκες αναπληρωτών σε ειδικότητες και ιδιαίτερα σε γυμναστές είναι στοχευμένα ανακριβής.

Σε πρόσφατη επίσκεψη και συνομιλία με την προϊσταμένη του τμήματος προσλήψεων ΠΕ , μας ενημέρωσε ότι οι φετινές προσλήψεις θα γίνουν απ το σύστημα (πρόγραμμα) του “myschool” και όχι απ τα υπηρεσιακά έγγραφα που αποστέλλουν οι κατά τόπους προϊστάμενοι ΠΕ με τις αριθμητικές ανάγκες ειδικοτήτων στην περιφέρεια ευθύνης τους αγνοώντας τους τελείως, και δίνοντας με ίδια βούληση οι παραπάνω σύμβουλοι στοχευμένα ανακριβή στοιχεία στην ηγεσία και επικαλούμενοι το .

Σε δική μας συντονισμένη έρευνα, ανακαλύψαμε ότι στο πρόγραμμα myschool υπάρχουν λάθη στην ακριβή αποτύπωση των αναγκών (αριθμητικά) για τους γυμναστές, πλέον του 40% πανελλαδικά. Επιτροπή γυμναστών ενημέρωσε επίσημα σε συνάντηση προσωπικά τον υφυπουργό κύριο Μπαξεβανάκη , αναλυτικά για όλα τα παραπάνω, δεσμεύτηκε προσωπικά ότι ο ίδιος θα διερευνήσει τις εν λόγο καταγγελίες μας, τα στοιχεία και τις “παραλήψεις” πληροφόρησης που δέχεται ηγεσία του υπουργείου και θα ενημερώσει άμεσα τον Υπουργό κύριο Γαβρόγλου για να προβούν σε άμεσες διορθωτικές κινήσεις, προς τιμήν του ο υφυπουργός σύμφωνα με πληροφόρηση, άμεσα ξεκίνησε ήδη την δική του διερεύνηση του θέματος όπου αναδείξαμε.

Απ΄ την μεριά μας οι γυμναστές στη συνάντηση αυτή δεσμευτήκαμε ότι άμεσα θα του προσκομίσουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και προέκυψαν απ την συντονισμένη έρευνα μας και που αποδεικνύουν τα λεγόμενα μας. Αυτό θα γίνει σε νέα συνάντηση άμεσα και εντός της εβδομάδας.

Επίσης θα κάνουμε απ την μεριά μας όλα τα νόμιμα κατά παντός υπευθύνου, για την δόλια απόκρυψη στοιχείων προς την ηγεσία του υπουργείου και τον υπουργό.

Η απόκρυψη στοιχείων οδηγεί σε αριθμητικά λάθη προσλήψεων ειδικοτήτων απ την ηγεσία του υπουργείου παιδείας, σε κακή κατανομή των πιστώσεων με συνέπεια να σπαταλούν λαθεμένα πιστώσεις, και οι περιφέρεις να μην λαμβάνουν αριθμητικά τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων σύμφωνα με τις ανάγκες τους, όπου οι ίδιοι οι προϊστάμενοι ζητούν επίσημα και εγγράφως.

Για τα παραπάνω είναι πλήρως ενημερωμένος και ο ΠΣΑΕΠ, δια μέσου του μέλους του ΔΣ του κυρίου Αμπατζή Βασιλείου.

Ο εκπρόσωπος του συντονιστικού γυμναστών ΠΕ11

Καλημεράκης Εμμανουήλ.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral