Ποιές ειδικότητες θα αφορά ο ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/09/2014 - 22:48 | Author: Newsroom

Εντός του Σεπτεμβρίου θα γνωρίζει το Υπουργείο Παιδείας αν θα ανατραπεί το 1/10 στην εκπαίδευση ώστε να ανοίξει ο δρόμος για διορισμούς και διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Σύμφωνο με το αίτημα του Υπουργείου Παιδείας είναι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που όπως είπε ο κ. Λοβέρδος στη Βουλή έχει στηρίξει την κίνηση ωστόσο απαιτείται και η συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, γιατί η ρύθμιση του 1 προς 10 είναι σε αιτιολογική έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών κατ’ εφαρμογή και κατά προσαρμογή με το Πρόγραμμα.

ΑΣΕΠ για βασικές ειδικότητες
Ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή επεσήμανε ότι «αν η Κυβέρνηση καταφέρει να πείσει κατ’ αρχάς όλα τα μέλη της και στη συνέχεια να είναι πειστική με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή -εμείς γι’ αυτό το λόγο καταρτίζουμε σχετική μελέτη τώρα, η οποία θα είναι έτοιμη σε λίγες ημέρες- τότε θα βγούμε από το 1 προς 10 και θα κάνουμε μια προκήρυξη για τις βασικές ειδικότητες, που θα αφορά -αυτό θέλουμε- δέκα χιλιάδες εκπαιδευτικούς».
Αναπληρωτές
Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε στη Βουλή ότι αύριο θα γνωρίζει το Υπουργείο πόσα κενά θα υπάρξουν ενώ ενημέρωσε ότι η φιλοδοξία είναι τη Δευτέρα να έχει πάει το πρώτο κύμα των αναπληρωτών, γιατί αφού πάει ένας αναπληρωτής, μετά πρέπει και να τοποθετηθεί. « Θέλουμε τη Δευτέρα να είναι το πρώτο κύμα, ούτως ώστε να έχουμε περιθώριο μέχρι την Πέμπτη» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.
Ειδική Αγωγή
Αναφορά έγινε από τον υπουργό Παιδείας και στην Ειδική Αγωγή για την οποία υποστήριξε ότι λόγω του γεγονότος ότι ακολουθούνταν άλλες διαδικασίες για αυτή και άλλες για την γενική εκπαίδευση και τελικά υιοθετήθηκε μια κοινή διαδικασία ενημερώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση ότι το 11 είναι επισφαλές όσον αφορά την κάλυψη των κενών.
Ωστόσο ο υπουργός Παιδείας μετά την έντονη αντίδραση του ενημέρωσε ότι ενδεχομένως το 11 να υλοποιηθεί και θα έχει ενημέρωση γι αυτό στις 8 Σεπτεμβρίου. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα ακόλουθα:
«Τώρα, μας είπαν, λοιπόν, ότι λόγω αυτών των συγκρούσεων και των καθυστερήσεων το 11 είναι επισφαλές. Η απάντησή μας ήταν πάρα πολύ αυστηρή και όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και σε άλλη γλώσσα. Θεωρώ ότι τη Δευτέρα, ως προς αυτό, θα έχω ενημέρωση ότι και για την Ειδική Αγωγή οι φωνές πιάνουν τόπο και ενδεχομένως στις 11 του μηνός να είμαστε, όπως πρέπει να είμαστε. Ενδεχομένως, λέω. Δεν σας βεβαιώνω. Θέλω να είμαι σαφής και ειλικρινής. Θα το δούμε. Είναι και ένα στοίχημα στοιχειώδους ευρυθμίας για την ελληνική δημοκρατία το να ανοίγουν τα σχολεία της κανονικά».
Καλόγηρος Βασίλειος news.gr
Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral