Ποιές ειδικότητες απορροφούν τις περισσότερες πιστώσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/09/2014 - 15:59 | Author: Newsroom

Ποιοι εκπαιδευτικοί απορροφούν τις περισσότερες πιστώσεις

Δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί θα προσληφθούν κατά προτεραιότητα

Περίπου 16.000 αναπληρωτές θα έχουν προσληφθεί μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας και αυτός ο αριθμός θα έχει επιτευχθεί μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι πηγές χρηματοδότησης, όπως έχει γράψει το news.gr, είναι τρεις:

1. ΕΣΠΑ.

2.ΠΔΕ.

3. Κρατικός προϋπολογισμός.

Οι πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού έχουν εξαντληθεί και απομένουν και αυτές του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας μας ανέφεραν ότι αν αφήσουμε εκτός τις πιστώσεις που θα κατευθυνθούν στην Ειδική Αγωγή οι υπόλοιπες θα διατεθούν κυρίως στις βασικές ειδικότητες των δασκάλων, νηπιαγωγών, φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών.

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και μάλιστα είχαμε την ενημέρωση ότι ο αριθμός τους θα είναι περίπου 500.

Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο σχολικό έτος είχαν πραγματοποιηθεί περίπου 5000 προσλήψεις αναπληρωτών σε δομές της Ειδικής Αγωγής μέσω του ΕΣΠΑ, αριθμός που αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 1.450 προσλήψεις εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων στην ΕΑ καθώς και δασκάλων και νηπιαγωγών μέσω ΕΣΠΑ ενώ κατά την Α φάση πρόσληψης αναπληρωτών έγιναν άλλες 1007 προσλήψεις μέσω της ίδιας πηγής χρηματοδότησης.

Να σημειώσουμε ότι έως τώρα έχουν αξιοποιηθεί περίπου 2.500 από τις 11.000 πιστώσεις του ΕΣΠΑ ενώ δεν έχουν γίνει προσλήψεις μέσω του Προγράμματος των Δημοσίων Επενδύσεων. Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμα δεν έχει δοθεί εντολή προκειμένου να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών στη Βθμια Εκπαίδευση ενώ σήμερα θα έχουν στο Υπουργείο Παιδείας εικόνα των κενών της Δευτεροβάθμιας.

Ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ, κ. Μπράτης, με προσωπική του ανάρτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενημέρωσε ότι εκτός της Ειδικής Αγωγής θα γίνουν προσλήψεις δασκάλων, νηπιαγωγών, καθώς και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων μέσω ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Τη Δευτέρα έγινε στις περισσότερες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η επικαιροποίση των κενών και η αποστολή τους στο Υπουργείο Παιδείας.

Καλόγηρος Βασίλειος

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral