Ποια βιβλία αλλάζουν την επόμενη σχολική χρονιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/11/2016 - 15:05 | Author: Newsroom

Σε δύο χρόνια τουλάχιστον από τώρα μεταθέτει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής τις αλλαγές σε σχολικά βιβλία σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Αν και σε έγγραφο που εστάλη για την εκτύπωση των βιβλίων απουσιάζουν κάποιοι τίτλοι όπως αυτοί των θρησκευτικών σύμφωνα με πηγές του ΙΕΠ όλα τα εγχειρίδια για την επόμενη σχολική χρονιά θα παραμείνουν τα ίδια πλην των Μαθηματικών της Β και της Ε Δημοτικού.

Για τα Θρησκευτικά σ.σ. εκκρεμεί η συνάντηση του νέου υπουργού Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα πολύ πιθανόν να προκηρυχθεί από την επόμενη χρονιά διαγωνισμός για τη συγγραφή των νέων βιβλίων αφού πρώτα ολοκληρωθούν τόσο η αξιολόγηση των προγραμμάτων σπουδών όσο και ο διάλογος με την Εκκλησία μέσω επιτροπών που θα συσταθούν
Στο μικροσκόπιο του ΙΕΠ θα μπουν αυτές τις μέρες τα προγράμματα σπουδών για όλα τα μαθήματα τα οποία πολύ πιθανόν να είναι έτοιμα τη νέα σχολική χρονιά Το περιεχόμενο θα είναι αντίστοιχο αυτού των Θρησκευτικών που εγκαινιάστηκαν φέτος με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και παραπομπές.
Loading...
  • europalso

    ideascentral