Πληροφορίες για τις Τάξεις Υποδοχής σε σχολεία και καταυλισμούς προσφύγων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/08/2016 - 17:18 | Author: Newsroom

Ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων: Πληροφορίες για τις Τάξεις Υποδοχής σε σχολεία και καταυλισμούς προσφύγων

Συνάδελφοι, σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησής μας, ακολουθούν αναρτήσεις με εκτενή ενημέρωση επί θεμάτων που μας αφορούν άμεσα.


Θα έχουμε 800 δασκάλων στις Τ.Υ.

Οι 450 περίπου όπου προϋπήρχαν και οι νέες θέσεις θα δημιουργηθούν σε σχολεία κοντά στις οικίες όπου διαμένουν μόνιμα οι πρόσφυγες με ενοίκιο (υπό την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ) σε μεγάλα αστικά κέντρα, σε χωριά και κωμοπόλεις. Εκεί τα παιδιά εύκολα μπορούν να μετακινηθούν με λεωφορεία και να εγγραφούν κανονικά στα σχολεία της περιοχής. Σ αυτό το σημείο επαναδιατυπώσαμε την πρότασή μας για επιπλέον δάσκαλο στα τμήματα που θα έχουν από 4 μικρούς πρόσφυγες και πάνω και πήραμε την απάντηση πως όπου χρειαστεί θα γίνει.
Σε μεγάλους καταυλισμούς, όπως είναι έξω από το Χέρσο Κιλκίς, στο Κουτσόχερο Λάρισας και στον Σκαραμαγκά, θα φτιαχτούν σχολικές αίθουσες, ξεκινώντας πρώτα από τα νηπιαγωγεία και συνεχίζοντας με Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Ο αριθμός των παιδιών σε αυτούς τους καταυλισμούς είναι αρκετά μεγάλος και δεν μπορούν να μετακινηθούν σε κοντινό σχολείο γιατί οι αποστάσεις είναι τέτοιες που δεν το επιτρέπουν. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας και των προσφορών για δημιουργία αιθουσών.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα απασχοληθεί εκεί θα είναι:

α) μόνιμοι συνάδελφοι, οι οποίοι θα έχουν κάποια τυπικά προσόντα, για τις θέσεις υπευθύνων-συντονιστών (πιθανολογούμε μεταπτυχιακό διαπολιτισμικής κλπ)

β) μόνιμοι συνάδελφοι οι οποίοι θα τα στελεχώσουν ως εκπαιδευτικοί κι εδώ με αυξημένα προσόντα

και γ) αν δεν καλυφθούν οι θέσεις από την β περίπτωση, αναπληρωτές με πρόσληψη από τους πίνακες.

Στις δυο πρώτες κατηγορίες η προσφορά θα είναι εθελοντική (κι εννοούμε όχι με αναγκαστική απόσπαση) και η τοποθέτηση κατόπιν επιλογής.

Το κενό από τη μετακίνησή τους θα το καλύψουν .

Ο συνολικός αριθμός εκπαιδευτικών ωστόσο δεν έχει υπολογιστεί ακόμη ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.

Χρήσιμο εδώ είναι να αναφερθεί πως οι υποδομές σ αυτές τις δομές θα λειτουργούν κι απόγευμα.

Καταλήγοντας, μας διαβεβαίωσαν πως όλα σχεδόν είναι έτοιμα μιας και γνωρίζουν πόσα παιδιά είναι και που και ανάλογα θα πραγματοποιήσουν τις αντίστοιχες . Παρακολουθούμε το θέμα και παρεμβαίνουμε, όπου χρειάζεται, με συγκεκριμένες προτάσεις.

Loading...
  • europalso

    ideascentral