Πυρά στη Βουλή για τη φημολογούμενη κατάργηση ολοήμερων και για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/08/2015 - 16:53 | Author: Newsroom

Επίθεση κατά του υπ. Παιδείας με αφορμή τη φημολογούμενη κατάργηση των ολοήμερων Δημοτικών, εξαπολύει η υπεύθυνη Παιδείας της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κάνοντας λόγο για «αντιεκπαιδευτική πρωτοβουλία».

«Μια ανάσα πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους το υπουργείο Παιδείας αντί να εργάζεται για να εξασφαλίσει την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς προκαλεί νέες αναταραχές στην εκπαιδευτική κοινότητα», τονίζει η κα Χριστοφιλοπούλου και σημειώνει πως «η φημολογούμενη κατάργηση των ολοήμερων δημοτικών σχολείων αποτελεί αντιεκπαιδευτική πρωτοβουλία που ακυρώνει την πιο καινοτόμο δράση στο δημοτικό σχολείο: οι μαθητές δεν θα διδάσκονται πια από τις πρώτες τάξεις ξένες γλώσσες, μουσική, χορό, φιλαναγνωσία, και διαθεματικές δραστηριότητες. Συγχρόνως, θα ανατραπεί ο οικογενειακός προγραμματισμός για χιλιάδες οικογένειες και θα οδηγηθούν στην ανεργία αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων».

Αναφορικά με τη διάψευση που εξέδωσε το υπουργείο, η κα Χριστοφιλοπούλου εξηγεί πως δεν αρκεί, αλλά αντίθετα «απαιτούνται πράξεις και αποφάσεις».

Παράλληλα, η ίδια εξαπολύει πυρά κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «πέρα από τις καταστροφικές επιλογές στο δημόσιο σχολείο, κάνει καθετί για να πλήξει και την ιδιωτική εκπαίδευση».

«Σε συνέχεια της υπαγωγής των διδάκτρων των φροντιστηρίων σε συντελεστή ΦΠΑ 23%, φέρεται να επιδιώκει παρόμοια αύξηση στα δίδακτρα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Οι ενέργειες αυτές αντιβαίνουν στην ευρωπαϊκή οδηγία Φ.Π.Α. 2006/112 που προβλέπει απαλλαγή για την εκπαιδευτικές υπηρεσίες», σημειώνει και τονίζει πως «η υπαγωγή στο ΦΠΑ εκπαιδευτικών υπηρεσιών που οδηγούν στην απόκτηση προσόντων και πτυχίων αναγνωρισμένων από το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» καθότι θα αποτελέσει πλήγμα για τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Ζητούμε να αποσύρουν πάραυτα οι συναρμόδιοι υπουργοί τη σχετική ρύθμιση, την οποία άλλωστε πρότειναν οι ίδιοι στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Ευχόμαστε -για το καλό της εκπαίδευσης- το υπουργείο Παιδείας να σταματήσει να παίζει με την αγωνία των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του», καταλήγει η ανακοίνωση της υπεύθυνης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ.

newsbeast.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral