Περισσότεροι από 3.000 οι ”αιώνιοι” φοιτητές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/09/2014 - 00:41 | Author: Newsroom

Στη δημοσιότητα έδωσε, αν και με καθυστέρηση συγκριτικά με τα υπόλοιπα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τα πλήρη στοιχεία για τη διαγραφή των “αιώνιων”

φοιτητών του.

Σύμφωνα με αυτά, οι “αιώνιοι” σπουδαστές του ΔΠΘ ανέρχονται σε 3.176 ενώ μόλις οι 228 προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους καθώς έχουν ακόμη μια ευκαιρία για να πάρουν πτυχίο. Τον μεγαλύτερο αριθμό “αιωνίων” συγκεντρώνει η Νομική Σχολή Κομοτηνής, με τους φοιτητές που δεν έχουν δεν έχουν λάβει ακόμη του πτυχίου τους έχοντας ωστόσο γράψει αρκετά χιλιόμετρα στα θρανία, να ανέρχονται σε 1.389 εκ των οποίων οι 79 έχουν ακόμη μια ευκαιρία, ενώ στην περίπτωση των ΤΕΦΑΑ δίνεται ακόμη μια ευκαιρία σε 6 από τους 315 “αιώνιους”.

Προς διαγραφή βρίσκονται σε 141 φοιτητές του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας καθώς και 138 του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, εκ των οποίων μια ακόμη ευκαιρία δίνεται σε 13 και 9 φοιτητές αντίστοιχα. Στην περίπτωση του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας οι “αιώνιοι” αγγίζουν τους 86, σε 55 οι “αιώνιοι” του τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών και σε 92 στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Ακόμη μια ευκαιρία να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους έχουν 12, 3 και 15 αιώνιοι αντίστοιχα από καθένα από τα παραπάνω τμήματα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, το Υπουργείο Παιδείας, έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία για τη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών.

Όπως φαίνεται και από τους σχετικούς πίνακες, περίπου 129 χιλιάδες φοιτητές θα διαγραφούν από τα ΑΕΙ της χώρας ενώ θα υπάρξει διαγραφή και άλλων 24 χιλιάδων περίπου από τα ΑΤΕΙ. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία, φαίνεται να αποχωρούν από τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας λίγο πάνω από 15.000 «αιώνιοι» φοιτητές.

Συγκεκριμένα, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στα Πανεπιστήμια υπάρχουν 139.175 «λιμνάζοντες φοιτητές», θα διαγραφούν 129.008 φοιτητές και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου 10.167 φοιτητές. Στα ΑΤΕΙ υπάρχουν 39.283 «λιμνάζοντες φοιτητές», θα διαγραφούν 23.811 φοιτητές και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δύο επόμενες εξεταστικές περιόδους 13.359 φοιτητές.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μάλιστα, κατέθεσε στη Βουλή βελτιωτική τροπολογία για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών». Σύμφωνα με την ρύθμιση που παρουσίασε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Λοβέρδος, από την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας εξαιρούνται όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις, σε τουλάχιστον μία εξεταστική περίοδο κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη. Πάντως, ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε στην Επιτροπή ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιωτική αλλαγή, με την οποία θα εξαιρούνται από την διαγραφή και όσοι φοιτητές έχουν δηλώσει απλά συμμετοχή σε εξεταστική περίοδο, τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.

thrakitoday.com

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral