“Περίεργες” καταγγελίες για το Υπ. Παιδείας από παράταξη του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/11/2016 - 19:40 | Author: Newsroom

Βλέπουμε τους συναδέλφους βουβούς , με φοβισμένα πρόσωπα στους χώρους δουλειάς, να ανταλλάσσουν βιαστικές κουβέντες στους διαδρόμους με το βλέμμα στραμμένο γύρω τους …

Όποιος συνάδελφος τολμά να αμφισβητεί τη νομιμότητα κάποιας προειλημμένης απόφασης που του δίδεται για διεκπεραίωση, επισύρει την μήνι, την προγραφή και ενίοτε προσβλητικές λεκτικές απειλές από τους εντολείς του “3ου ορόφου”.

Η διακηρυγμένη θέση για ¨σεβασμό και ανάδειξη” της διοικητικής ιεραρχίας του υπουργείου δεν κατέληξε απλά κενό γράμμα, αλλά κάτι χειρότερο. Επικράτησε πλήρης απαξίωση και υποβάθμιση των στελεχών της. Στους υπαλλήλους και στην φυσική τους ηγεσία επιφύλαξαν ρόλο απλού διεκπεραιωτή στη διαδικασία χειρισμού υποθέσεων, που τον αποφασιστικό ρόλο σ΄αυτές δεν έχει η ιεραρχία αλλά οι κατά τομέα σύμβουλοι της πολιτικής ηγεσίας.

Τις παραπάνω καταγγελίες κάνει, με σημερινή ανακοίνωση, η παράταξη «Ολοι Μαζί» του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας , ενώ σχετικά με την απόφαση αναστολής καθηκόντων σε υπάλληλο-στέλεχος του υπουργείου, αναφέρει τα εξής:
Α. Συνάδελφος Διευθυντής στοχοποιείται και διώκεται με συνοπτικές διαδικασίες, με ταχύτητα που δεν μας έχουν συνηθίσει να ενεργούν σε “άλλες” ανάλογες ή και βαρύτερες περιπτώσεις ..!! Πρώτα τον αποψιλώνουν υπηρεσιακά, ύστερα τον απειλούν φραστικά για ανυπακοή σε αναρμόδια υπόδειξή τους και τον μετακινούν σε άλλη θέση για συνετισμό. Στο τέλος, μετά από “ενδελεχή μελέτη” του υπηρεσιακού φακέλου, “δικαιώνεται” η επιμονή τους: κάποια “παράβαση” (προ τριάντα ετών) , για την οποία είχε ανακινηθεί ο έλεγχος που προβλέπει η νομοθεσία και η οποία μέλλει να κριθεί αρμοδίως , τους δίνει την ευκαιρία, αθροίζοντας τους μισθούς 30 ετών να ανεβάσουν την ενδεχόμενη ζημία για το δημόσιο σε ποσό κακουργηματικού χαρακτήρα και τον παραπέμπουν στον Εισαγγελέα διαφθοράς. Κάνοντας χρήση της διάταξης του πειθαρχικού δικαίου, που σε
• περιπτώσεις αυταπόδεικτης κατάχρησης, πιθανών εγκληματικών πράξεων ειδεχθούς χαρακτήρα κ.λ.π., δίνει το δικαίωμα στον κ. Υπουργό να τον απομακρύνει από την υπηρεσία, προκειμένου να αποτραπεί ανάλογο έγκλημα και πριν κατανείμει αρμοδιότητες ο νέος Υπουργός, βάζει την “πρώτη” υπογραφή, για αναστολή άσκησης καθηκόντων…
Β. Αλήθεια, με την απομάκρυνσή του από την υπηρεσία πως αποτρέπεται η συνέχιση της διάπραξης του εγκλήματος της λήψης του μισθού, αφού η ίδια η υπηρεσία συνεχίζει να τον μισθοδοτεί;
Γ. Τι σκοπούς εξυπηρετεί η αναπολόγητη απομάκρυνσή του;
Μήπως της δημιουργίας κλίματος φόβου και σε άλλους “ανυπάκοους” συναδέλφους;
Πάντως σε κάθε περίπτωση βολεύει η επίδειξη ακραίας αυστηρότητας διότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν ανήκει στον δικό τους πολιτικό χώρο…..
Δ. Μήπως τα φαινόμενα αυτά μας φέρνουν στο νου τις αλήστου μνήμης εποχές του διαχωρισμού των πολιτών σε ημετέρους και μη ; Ο παραπάνω προβληματισμός μας και οι θέσεις που αναπτύσσουμε ως παράταξη, θεωρούμε και είμαστε πεπεισμένοι οτι βρίσκει σύμφωνη την πλειονότητα των συναδέλφων μας. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε τα φαινόμενα αυτά και θα τα αντιπαλέψουμε με τη στήριξή τους .
Είμαστε σύμφωνοι με όσους υπηρετούν τη νομιμότητα και αντίθετοι σε όσους “χρησιμοποιούν” τη νομιμότητα επιλεκτικά και για δικές τους ανάγκες.
Ε. Ας αναλογιστούν οι κυβερνώντες την εποχή που ζούμε, με τα πολλά προβλήματα των εργαζομένων και την κρισιμότητα για την επιβίωση της πατρίδας μας, εάν υπάρχει στη σκέψη τους η μεγαλοψυχία να αναγνωρίσουν και αυτοί τα λάθη τους όπως έκαναν άλλοι. Η Χώρα δεν έχει ανάγκη από διαχωρισμούς αλλά από ομόθυμη σύμπραξη, γιατί τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και πολλά.
Ζ. Να ξεχάσουν ό,τι δήλωναν ως αριστεροί υπερασπιστές της δικαιοσύνης, γιατί η πραγματικότητα τους διαψεύδει… Ας προσεταιριστούν τους εργαζόμενους με σεβασμό και ειλικρίνεια, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος και όχι οι ίδιοι !!!
Η. Η εξουσία τους δόθηκε από το λαό για να υπηρετήσουν αυτά που υποσχέθηκαν και όχι για να ικανοποιήσουν τις ιδεοληψίες τους !!
xenesglosses.eu dictyo.gr
Loading...
  • europalso

    ideascentral