Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και η ψήφιση του του υπουργείου Παιδείας για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης, το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής  μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε «παρών» και όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν. Η τροπολογία των 28 που αφορούσε σε διευκρινιστικές προσθήκες σε διάταξη για τα πειθαρχικά παραπτώματα εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης, δεν έγινε δεκτή στο νομοσχέδιο.

Σημεία αιχμής επί της συζήτησης του νομοσχεδίου αποτέλεσαν τα άρθρα που αφορούν στην μοριοδότηση και τελική επιλογή των διευθυντών και κυρίως στην συνέντευξη ως πελατειακή πρακτική (αντικαθιστά την μυστική ψηφοφορία που ψηφίστηκε το 2015 επί Μπαλτά – Κουράκη) και η οποία ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα αντιπολιτευτικά κόμματα, υποβαθμίζει τα επιστημονικά προσόντα, αλλά και η παντελής έλλειψη από το νομοσχέδιο της ανάγκης για πιστοποιημένη γνώση Πληροφορικής εν έτει 2017 ως έξτρα μπόνους για την τελική προτίμηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως όταν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία, η επιλογή διευθυντών όλων των βαθμίδων θα γίνεται μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής του ΑΣΕΠ.

O Κ. Γαβρόγλου προχώρησε σε νομοτεχνικές βελτιώσεις  λίγο πριν την ψήφιση του κρίσιμου νομοσχεδίου. Δείτε τις νομοτεχνικές βελτιώσεις .