ΠΕΚΑΠ: Αίτημα συνάντησης με Υπουργό για θέματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/07/2016 - 17:01 | Author: Newsroom

Αίτημα συνάντησης για θέματα Εκπαίδευσης

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα επιτελούνται μια σειρά από σημαντικές αλλαγές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, στις οποίες έχουμε κληθεί ως επιστημονικός φορέας να καταθέσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας.

Επίσης, έχουμε τοποθετηθεί στις αποφάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), οι οποίες και έχουν ανακοινωθεί επισήμως, ως προτάσεις προς εσάς.

Παρατηρούμε όμως, με μεγάλη μας λύπη, ότι οι προτάσεις αυτές, παρότι έχουν προκύψει από επιστημονική τεκμηρίωση και συναίνεση των επιστημονικών φορέων, στην πορεία μεταβάλλονται και οι τελικές αποφάσεις σας διαφέρουν σημαντικά από αυτές των εισηγήσεων. Οι αλλαγές αυτές αφορούν στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα και στα διδασκόμενα μαθήματα, στις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν σε κάθε Τομέα, στις αναθέσεις μαθημάτων σε κλάδους εκπαιδευτικών και στην ύλη ακόμη των μαθημάτων.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι παραπάνω αλλαγές θιγούν σημαντικά τα δικαιώματά μας και έχουν δημιουργήσει κλίμα έντονης ανησυχίας και δυσαρέσκειας στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς του κλάδου μας. Για τους λόγους αυτούς, θα επιθυμούσαμε μία συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας εκθέσουμε διεξοδικά τις θέσεις μας για τα θέματα που άπτονται της Πληροφορικής Παιδείας στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.,

Ο Πρόεδρος

Νίκος Σκίκος

Ο Γενικός Γραμματέας

Στέφανος Παπαλέξης

Loading...
  • europalso

    ideascentral