ΠΕΚ: Την 14η Δεκεμβρίου 2017 απεργούμε αγωνιστικά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/12/2017 - 09:40 | Author: Newsroom

Εντείνονται και διευρύνονται τα αντεργατικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. σε όλα τα μέτωπα: οικονομικό, εκπαιδευτικό, εργασιακό.

Μετά τη διαρκώς εντεινόμενη οικονομική ασφυξία, με τις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων, με την άνευ προηγουμένου υπερφορολόγηση, με τη μείωση του αφορολόγητου, με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, με τους αυτόματους δημοσιονομικούς κόφτες και με τα εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα και για τα επόμενα χρόνια έρχεται η νέα επιδρομή κατά του επαγγέλματός μας.

Μια σειρά αντιεκπαιδευτικών μέτρων με αιχμή την επέκταση του εργασιακού ωραρίου μας σε 30 ώρες την εβδομάδα έχει ήδη συμφωνηθεί πολιτικά μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και της Τρόικα και θα πάρει το δρόμο της νομοθετικής ρύθμισης. Πρόκειται για ένα μέτρο απαξίωσης του ρόλου μας, που δεν πρέπει να αποδεχτούμε. (Επ’ αυτού θα επανέλθουμε).

Συμφωνήθηκε και υπογράφτηκε και πήγε και στη Βουλή άρον άρον (!) το σχέδιο ακύρωσης του δικαιώματος στην απεργία. Απλώς προσωρινά το ανέστειλαν, για να το πλασάρουν με πιο ευρηματικό τρόπο, όπως συνηθίζουν να κάνουν. Μας γυρίζουν στη δεκαετία του 1970 στον περιβόητο Νόμο 330/1976 του Λάσκαρη, που αποτέλεσε την πιο μαύρη σελίδα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Γυρίζουν την ιστορία πίσω και δεν έχουν καμιά συστολή. Αντίθετα προκαλούν και δημαγωγούν. Ανατρέπουν βασικά εργασιακά δικαιώματά μας. Θέλουν να αποδυναμώσουν πλήρως τα κοινωνικά κινήματα.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Όλοι μας δυσκολευόμαστε να κάνουμε απεργία. Αλλά όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά ότι αν δεν αντισταθούμε και αν δεν αγωνιστούμε, προσφέρουμε έδαφος για τη συνέχιση αυτής της κυβερνητικής πολιτικής και για την εφαρμογή όλο και πιο επώδυνων μέτρων. Τα μνημόνια και οι τόσοι και τόσοι εφαρμοστικοί νόμοι τους δεν θα παύσουν να υπάρχουν το 2018, όπως δημαγωγικά διαλαλεί η προκλητική προπαγάνδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!
Οι αγώνες είναι μπροστά μας.
Γιατί δεν θέλουμε να ζήσουμε σε καθεστώς φτώχειας και ανέχειας.

Αγωνιζόμαστε για:
• Κατάργηση όλων των μνημονιακών μέτρων

• Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση

• Υπεράσπιση της Γενικής εκπαίδευσης στο Γενικό Λύκειο και της Επαγγελματικής εκπαίδευσης ως ισότιμης δομής με εκείνη της Γενικής εκπαίδευσης

• Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας

• Διορισμούς για την πλήρη κάλυψη όλων των κενών

• Αποτροπή εφαρμογής του ωραρίου των 30 ωρών την εβδομάδα

• Υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία με βάση τον υπάρχοντα Ν.1264/1982

Συμμετέχουμε όλοι αγωνιστικά

στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου 2017

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών ()

Loading...
  • europalso

    ideascentral